Polícia v Košiciach zaznamenala dopravné nehody s účasťou chodcov, utrpeli ťažké zranenia


Foto: Polícia v Košiciach zaznamenala dopravné nehody s účasťou chodcov, utrpeli ťažké zranenia Foto: ilustračné

Včera 28. marca 2018 polícia v Košiciach zaznamenala dopravné nehody s účasťou chodcov, pri ktorých účastníci cestnej premávky utrpeli ťažké zranenia. Podľa doterajších zistení k jednej nehode došlo v ranných hodinách na parkovisku v centre mesta, kde vodičovi Škody Octavie vošla do cesty chodkyňa, ktorá vyšla spoza auta. Pri nehode chodkyňa utrpela ťažké zranenia. Dychové skúšky účastníkov dopravnej nehody boli negatívne

Vo večerných hodinách došlo k ťažkému zraneniu chodca pri dopravnej nehode v úseku cesty cca 200 metrov pred križovatkou v smere zo Šebastoviec na Valaliky. Vodič vozidla zn. Škoda Superb narazil do chodca, ktorý sa nachádzal uprostred vozovky. Požitie alkoholu u vodiča zistené nebolo. Chodcovi bola za účelom zistenia požitia alkoholických nápojov odobratá krv. Bližšie okolnosti, presná príčina a miera zavinenia dopravných nehôd, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ uviedla Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ V Košiciach.

S blížiacimi sa veľkonočnými sviatkami polícia upozorňuje vodičov ako aj ostatných účastníkov cestnej premávky, aby sa v preplnených uliciach navzájom rešpektovali, dodržiavali dopravné predpisy a predchádzali tak nešťastiam na cestách. V súvislosti so zvýšením intenzity cestnej premávky počas veľkonočných sviatkov budú policajti podľa potreby riadiť a usmerňovať premávku na hlavných cestných ťahoch.

„Dohľad zvýšia aj na frekventovaných križovatkách, nehodových miestach, úsekoch a tiež všade tam, kde bude predpoklad zvýšenej intenzity premávky. Policajti sa zamerajú aj na kontrolu dodržiavania najvyšších dovolených rýchlostí a dodržiavanie zákazu požívania alkoholu a iných návykových látok, aby chránili slušných účastníkov cestnej premávky. Opäť upozorňujeme, že vodiči pod vplyvom alkoholu v žiadnom prípade nepatria na cesty.Takíto vodiči môžu spôsobiť nehodu aj tam, kde by tak za iných okolností neurobili,“ dodala Jana Mésarová z KR PZ v Košiciach.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Košice