Terasa predstavila ambiciózny plán podujatí roka 2018, pre návštevníkov pripravila takmer 70 akcií


Foto: Terasa predstavila ambiciózny plán podujatí roka 2018, pre návštevníkov pripravila takmer 70 akcií Foto: Košice Západ Terasa

Najväčšia košická časť Západ si pre svojich obyvateľov ale i návštevníkov aj tento rok pripravila takmer 70 akcií z oblasti kultúry, športu a voľného času pre všetky vekové kategórie. A veru, neostane iba pri tých s lokálnym významom, ale na Terasu zavítajú i celoslovensky známi umelci či športovci, dokonca sa ráta aj s medzinárodnou reprezentačnou účasťou najmä počas športových turnajov.

Medzi ťažiskové projekty budú aj tento rok patriť predovšetkým 9-dňové májové oslavy Dní Terasy, letné plážové aktivity „Beach Plaza Terasa“, jesenný program v obrátenej pyramíde „Prima Musica Pyramida“ či tradičné celomesačné zimné vianočné a remeselné trhy. K novinkám tohto roka sa zaradia pre Košice unikátne akcie, a to júnový Festival medu a vína „Via Regia“ či septembroví mužskí a ženskí siláci Strongman & Strongwoman. Milovníci zlatistého moku sa opäť môžu tešiť na tradičný terasanský pivný festival s viac ako 50 druhmi piva a trojdňovým hudobno-zábavným programom. Pre fanúšikov ekologickej dopravy chystá mestská časť aj Európsky deň mobility s ukážkami azda všetkých dostupných dopravných prostriedkov, ale i so „spievajúcim“ autobusom – veteránom, no a pre záujemcov o trávenie voľného času je určený ďalší veľký festival s množstvom záujmových organizácií „Ulica (ne)má šancu!“

Prevažná väčšina podujatí sa aj tento rok odohrá na veľkom priestranstve námestia pred OC Galéria. Na tomto mieste sa zároveň budú odvíjať aj zaujímavé medzinárodne obsadené športové podujatia. Konkrétne ide o slovensko-česko- poľský turnaj v street basketbale „Central Europe 3x3 Tour“ (13. mája) s postupom na prestížny turnaj World tour v Prahe v tomto mladom hernom štýle a taktiež Majstrovstvá SR v plážovom volejbale kategórie A aj s predbežne prisľúbenými zahraničnými i domácimi reprezentačnými hráčmi (28. - 29. júla).

MČ Košice-Západ zároveň prinesie aj viacero aktivít mimo lokality pred obchodným centrom.


V najväčšom - Zuzkinom parku na Terase sa bude realizovať čoraz populárnejší projekt „Živá farma“ s množstvom domácich a hospodárskych zvierat či agromechanizmami a ukážkami prác v lese (19. mája). V tomto parku sa následne uskutoční aj Deň detí, taktiež dobrodružná Halloweensku noc spojená so zážitkovým prenocovaním odvážnych detí v neďalekom Átrium klube, ako aj nočné kino s aktuálnymi česko- slovenskými kinohitmi na Graffiti stene Átria. Iným miestom zas bude priestranstvo nad Poliklinikou Terasa na Toryskej ulici, kde košický Západ tradične usporiada zábavné kynologické popoludnie s množstvom ukážok a agility schopností psíkov a ich majiteľov. 

Aj v už spomenutom kultúrno-spoločenskom centre Átrium klub sa rovnako na pravidelnej báze počas roka chystá niekoľko zaujímavých podujatí. Jedným z nich je aj každoročný koncert „Jarné melódie Terasy“ koncom apríla, tentokrát s podtitulom Poklady ukrajinskej tradície s viacerými speváckymi a tanečnými umelcami. V Átriu sa v máji odovzdajú slávnostné ocenenia mestskej časti jednotlivcom a kolektívom, ktorí sa výrazným spôsobom pričinili o rozvoj Košíc i Slovenska. Okrem týchto podujatí zároveň Átrium pravidelne usporadúva pohybové a počítačové kurzy pre seniorov a jedenkrát mesačne nedeľné rodinné popoludnie na vybranú tému. Rovnako sa každomesačne otvorí nová výstava autorských výtvarných diel.

Vynoveným priestorom pre špecifické programy sa od polovice marca stane aj novozrekonštruované detské centrum pre mamičky s deťmi „Terasáčik“, ktoré bude na celotýždňovej báze prinášať návštevníkom tematické okruhy voľnočasových a vzdelávacích aktivít. Najbližšia veľká akcia, ktorú Terasa pripravuje, je predveľkonočné rodinné popoludnie pred OC Galéria v nedeľu 25. marca, na ktorej sa s pomocou návštevníkov vytvorí gigantická 2,5 metrovú kraslica. Podávať sa budú varené nápoje, starostovská štrúdľa. Uvítame, ak účastníci prinesú vlastné domáce výtvory z rúry na spoločnú ochutnávku spolu s ďalšími. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Košice Západ Terasa