Vianočný benefičný koncert bude pomáhať vojnou postihnutej Ukrajine


Foto: Vianočný benefičný koncert bude pomáhať vojnou postihnutej Ukrajine Foto: MČ Košice - Západ

30. decembra o 18.00 hod., si Košičania budú môcť vychutnať veľký vianočný benefičný koncert s takmer stovkou účinkujúcich. Po vzore predchádzajúcich dvoch rokov, kedy najväčšia košická časť Západ usporiadala charitatívny novoročný koncert v kostole sv. Gorazda na Terase, sa tentokrát spoločne so spoluorganizátormi Koinoniou Ján Krstiteľ a Úsmevom ako dar, rozhodli pre ešte väčší projekt, hudobno- tanečno-spevácky muzikál vrátane veľkej zvukovo-svetelnej réžie.

V takmer dvojhodinovom muzikálovom programe inšpirovanom známym príbehom o dvanástich Mesiačikoch, sa predstavia detskí, dospelí interpreti spevu, tanca či divadla, to všetko v doprovode kapely K:Music. Návštevníci si vychutnajú aj tradičné koledy v úplne inom hudobnom spracovaní, ako sú zvyknutí a medzi spevákmi sa predstaví aj známi slovenský spevák Tomáš Buranovský či speváčka Rony Haluzová. 

Koncerty Terasy pre Ukrajinu mali doposiaľ značný úspech, o čom svedčí vyzbieraná suma. Za tento výťažok sme dokázali celoročne prevádzkovať kuchynku a práčovňu, ktoré slúžia denne vyše 40 rodinám. Umožníme im tak variť, uskladňovať potraviny v chladničkách, prať v dvoch práčkach, ktoré pri tomto počte rodín bežia takmer nonstop, a dávame k dispozícii potrebné veci na upratovanie svojich izieb a žehlenie. Kuchynka tiež slúži ako priestor na stretávanie a rozhovory, takže má aj silný spoločenský rozmer. Rok 2018 však bude náročný najmä na opätovnú integráciu týchto rodín do reálneho života a tiež na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti, keďže na Ukrajine neexistuje systém verejného zdravotného poistenia a rodiny k nám často prichádzajú so značne podlomeným zdravím a vyčerpaním“ uviedol koordinátor projektu pomoci Ukrajine a manažér organizácie Úsmev ako dar, Radoslav Dráb. 


Miesto: Spoločenský pavilón, Košice
Dátum: 30.12.2017 - 18:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: MČ Košice - Západ