Do útulku pre bezdomovcov v Bernátovciach putovalo pol tony potravín. O krajšie sviatky sa postarala košická univerzita


Foto: Do útulku pre bezdomovcov v Bernátovciach putovalo pol tony potravín. O krajšie sviatky sa postarala košická univerzita Foto: UPJŠ

Na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach (UPJŠ) sa uskutočnila veľkonočná zbierka s cieľom podporiť ľudí v núdzi žijúcich v zariadení Oáza – Nádej pre nový život v Bernátovciach. Počas dvojtýždňovej akcie, ktorá prebiehala od 11. do 25. marca na sedemnástich zberných miestach na fakultách a univerzitných pracoviskách, sa podarilo vyzbierať približne pol tony trvanlivých potravín

Zamestnanci a študenti univerzity prispeli 332 baleniami rôznych cestovín, 178 konzervami, 108 kilogramami ryže, 77 kilogramami múky, takmer 50 kilogramami strukovín, 26 litrami oleja a ďalšími potravinami,” ozrejmila Laura Hoľanová, tlačová referentka a hovorkyňa UPJŠ.

Okrem toho študenti i zamestnanci univerzity prispeli aj kozmetickými a hygienickými potrebami. Deti ubytované v zariadení zaručene potešia aj sladké dobroty.


Deň pred odovzdaním potravinových darov sa eše zbierali čerstvé typicky veľkonočné pochutiny, vďaka čomu si počas sviatkov pochutia obyvatelia Oázy na klobáskach, šunke, vajíčkach či iných údeninách a syrových výrobkoch.

Veľkonočnú zbierku osobne odovzdala prorektorka UPJŠ Monika Halánová vo štvrtok 28. marca riaditeľovi Oázy a rímskokatolíckemu kňazovi Petrovi Gombitovi.

„Veľmi ma potešilo, že sa univerzita rozhodla zorganizovať takúto zbierku. Pomáhať druhým by malo byť ľudské, humánne a kresťanské. V Oáze prebýva momentálne 350 ľudí. Potraviny zabezpečujeme z viacerých zdrojov, z vlastnej farmy, z obchodných reťazcov a prispievajú aj naši sponzori. Keď to všetko poskladáme, máme zabezpečenú stravu pre všetkých na celý rok,“ skonštatoval Gombita.

Zdroj: UPJŠ


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu