Košický youtuber mal predávať drogy deťom. V jeho byte našli kokaín, heroín aj extázu


Foto: Košický youtuber mal predávať drogy deťom. V jeho byte našli kokaín, heroín aj extázu Foto: X/HalienPower/Facebook/Polícia SR - Košický kraj/úprava redakcie

Košický youtuber a streamer známy pod prezývkou Halien zostáva vo väzbe. Rozhodol o tom v stredu 27. marca Mestský súd v Košiciach, pričom obhajca sa okamžite odvolal, a tak bude o osude obvineného rozhodovať ešte krajský súd. Informáciu priniesol denník Korzár.

Dvadsaťšesťročný Ján bol v júni minulého roka zadržaný počas policajnej razie vo svojom byte, keďže košická kriminálka disponovala informáciami o prechovávaní rôznych druhov drog, ktoré mal predávať aj maloletým. Podľa denníka išlo najmä o kokaín, extázu, ketamín, heroín a iné produkty z konope v hodnote vyše 7-tisíc eur.

Pri razii objavili v jeho byte na Hutníckej ulici niekoľko nelegálnych drog, a tak bolo voči nemu vznesené obvinenie z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby, prechovávania a obchodovania s omamnými látkami. Následne putoval do policajnej cely, keďže hrozilo, že by vo svojej trestnej činnosti pokračovať.


Naučil ju, ako drogy užívať?

Políciu na influencera upozornila matka stredoškoláčky, ktorá sa mala s Jánom stretávať častejšie, keďže jej dcéra vykazovala výkyvy nálad a impulzívne správanie. Po následnej hospitalizácii v nemocnici sa mame priznala, že spomínaný Ján ju drogami zásoboval a naučil ju, ako ich užívať. Tieto slová potvrdila aj na výsluchu. Dokonca vraj bola svedkom, ako drogy predával iným ľuďom.

Žaloba tvrdí, že drogy predával minimálne štyrom osobám, pričom dve z nich mali v tom čase iba pätnásť rokov. Obvinený sa však ohradil, že niektoré zásoby mal na vlastnú spotrebu, iné si zas k nemu domov objednali jeho kamaráti a on s nimi nemá nič spoločné.

Medzi svedkami zazneli aj výpovede obyvateľov bytu na Hutníckej ulici, ktorí potvrdili problémové správanie dotyčného a to, že ho v bytovke vyhľadávali aj neplnoleté deti.

Všetky zhromaždené zistenia viedli k uzavretiu vyšetrovania, pričom kompletný spis bol ďalej odstúpený mestskému súdu, ktorý rozhodol o ponechaní Jána vo väzbe. Po dokázaní viny mu hrozí desať až pätnásť rokov za mrežami.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu