Komentované kŕmenie a jedinečné zážitky. Košická Zoo láka na bohatý veľkonočný program


Foto: Komentované kŕmenie a jedinečné zážitky. Košická Zoo láka na bohatý veľkonočný program Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Košická Zoologická záhrada si pre návštevníkov pripravila bohatý veľkonočný program. S príchodom sviatkov rozšírila ponuku svojich služieb, v ktorej si nájdu to svoje všetky vekové kategórie. Ak teda nemáte program na najbližšie dni, nechajte sa inšpirovať.

Zelený štvrtok (28. marec)

Svoje brány otvorí DinoPark, kde si návštevníci vychutnajú najväčšiu novinku v podobe nového 3D filmu Návrat do strateného sveta 2. Expozičný priestor DinoVeda priblíži prácu paleontológov a ich pohľad na dinosaury.

Veľký piatok (29. marec)

Po zimnej prestávke Zoo opäť začína s komentovaným kŕmením tučniakov (10:30 a 13:30 hod.), tuleňov (11:00 a 14:00 hod.), málp (11:30 hod.) a surikát (12:00 hod.). Okrem toho sa dozviete viac aj o jednom zo symbolov jari a nového života. O 13:00 hod. sa začne v klubovni Himaláje prednáška o vajíčkach od tých najmenších až po tie najväčšie. Expozícia s prvkami vtáčieho života bude sprístupnená až do 16:00 hod.

Biela sobota (30. marec)

Počas soboty budú prebiehať komentované kŕmenia v rovnakom čase. O 13:00 hod. sa môžete prísť pozrieť k voliére s medveďmi hnedými, kde pre ne bude pripravený medový strom.


Veľkonočná nedeľa (31. marec)

Keďže ide o jeden z najväčších sviatkov Veľkej noci, program bude okresaný len na komentované kŕmenia zvierat v príslušnom čase.

Veľkonočný pondelok (1. apríl)

Počas pondelka si chovatelia pripravili pre svojich najmenších medvedích členov sviatočnú pochúťku. O 13:00 hod. im naservírujú veľkonočnú tortu s medom. Na „veľkonočnom králikovi“ si pochutná aj levica o 10:00 hod. Chutnej odmene sa potešia aj iné zvieratá, ktorým kŕmne dávky naservirujú ich ošetrovatelia.

Návštevníkom sa tiež odporúča zavítať do exotária, kde budú v predpoludní suchozemské korytnačky, kosmáče či lemury dokazovať svoju šikovnosť, aby sa dopracovali k svojim lahôdkam.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu