FOTO: Z Košíc do Zürichu za menej než dve hodiny. Košické letisko otvorilo nové možnosti cestovania


FOTO: Z Košíc do Zürichu za menej než dve hodiny. Košické letisko otvorilo nové možnosti cestovania
Galéria: 13 fotiek
Foto: Košice International Airport

V stredu 27. marca sa otvorila nová kapitola v leteckej doprave medzi Slovenskom a Švajčiarskom, keď Airbus A220 spoločnosti Swiss International Air Lines smerujúci z Zürichu do Košíc uskutočnil svoj prvý let. 

S 134 pasažiermi na palube pristálo toto lietadlo na košickom letisku, kde ho vítala tradičná slávnostná vodná brána. Prvý let z Košíc do Zürichu odštartoval s o niečo vyšším číslom, a teda s 137 cestujúcimi, čo naznačuje vysoký záujem o túto novootvorenú leteckú trasu. 

„Je to významný míľnik v našom úsilí spájať východné Slovensko so svetom. Letecké spojenie Zürichu a Košíc nielenže spája dva dynamické regióny, ale tiež otvára množstvo globálnych príležitostí pre našich cestujúcich,” uviedol výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva letiska Košice Thomas Dworschak.


„Toto spojenie je viac než len letecká linka; je to most medzi kultúrami, ekonomikami a komunitami, ktorý prináša obrovský potenciál pre rast a rozvoj Košíc a celého východného Slovenska,” povedal Rastislav Trnka.

Tento jedinečný let ponúka cestujúcim prístup k rozsiahlej sieti destinácií po celom svete, vďaka pohodlným prestupom v Zürichu. Milovníci cestovania sa tak môžu dostať do Tel Aviv, San Francisca, Montrealu, New Yorku, Šanghaju a do ďalších miest aj v rámci Európy.

Letný letový poriadok:


Odlet z ZürichuPrílet do KošícOdlet z KošícPrílet do Zürichu
Pondelok16:5518:4019:2521:20
Utorok11:5513:4014:2516:20
Streda06:5508:4009:2511:20





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu