VIDEO: Ivan Korčok sa stretol s Košičanmi, zapálil aj sviečku obetiam komunizmu


Foto: VIDEO: Ivan Korčok sa stretol s Košičanmi, zapálil aj sviečku obetiam komunizmu Foto: Facebook/Ivan Korčok/úprava redakcie

Pri Dolnej bráne na Hlavnej ulici v Košiciach sa v pondelok 25. marca o 18:00 hod. zhromaždilo približne 5-tisíc ľudí. Dôvodom bolo podporné stretnutie s víťazom prvého kola prezidentských volieb Slovenskej republiky Ivanom Korčokom, ktorý sa chcel osobnejšie prihovoriť tým, ktorí mu dovolili počúvať ho.

Celým večerom sprevádzal moderátor Ludwig Bagin, na pódiu sa však objavil aj emeritný biskup Róbert Bezák či herečka Janka Kovalčíková. Hudobným hosťom bola Katka Koščová, z ktorej úst zazneli mnohé piesne s hlbokým odkazom a aj samotná hymna Slovenskej republiky.

„To najdôležitejšie, čo Slovensko momentálne potrebuje, je to prepojenie. To spájanie cesta je jediná cesta, lebo tu všetci žijeme spolu a všetci tu budeme spolu žiť aj o dva roky, aj o desať, a to delenie na tábory liberálni a konzervatívni, a to delenie na tie barikády… Viete, to keď sme na barikádach, to znamená, že sme vo vojne,” zaznelo z prejavu Koščovej.



Na pódiu vystúpil aj samotný kandidát na prezidenta Ivan Korčok. Podobne ako v Bratislave aj v Košiciach ľudia skandovali „Korčok na hrad“. Hlavnou ulicou sa mihali aj slovenské vlajky, ktoré si mnohí doniesli so sebou.

„Aj malá nádej sa môže premeniť vo veľkú zmenu,“ odkázal ľuďom na námestí Ivan Korčok, ktorý zároveň pozval k voleným urnám rodiny i priateľov, aby volili hlavou aj srdcom.

„Po košickom zhromaždení som symbolicky zapálil sviečku pri pamätnej tabuli obetí komunistického režimu, aby som si uctil všetkých odvážnych ľudí, ktorí sa pred 36 rokmi zúčastnili sviečkovej manifestácie a naštartovali zmenu v nedemokratickom Československu,“ napísal na sociálnej sieti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu