FOTO: Košickí policajti odhalili pašerákov cigariet, jedným bol zamestnanec železníc


FOTO: Košickí policajti odhalili pašerákov cigariet, jedným bol zamestnanec železníc
Galéria: 2 fotky
Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Policajti Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance odhalili počas jedného dňa dva prípady prevozu nelegálneho tovaru cez východnú hranicu. O pašovaní tabakových výrobkov bez slovenských kontrolných známok informovali príspevkom na sociálnej sieti.

V prvom prípade vykonali hliadky policajného zboru z Čiernej nad Tisou a Sobraniec kontrolu na ceste v Kráľovskom Chlmci. Tam zastavili slovenského vodiča, ktorému našli na zadných sedačkách 5 kartónov týchto výrobkov. Následne vodič priznal, že vo vozidle preváža ďalších 10 kartónov cigariet a neskôr vydal zo svojho bydliska ďalšie kartóny. Spolu ide o 660 kusov cigariet.

V druhom prípade vykonávali policajti kontroly v okolí železničnej stanice Maťovce. Policajná hliadka z Maťovských Vojkoviec spozorovala pracovníka Železníc Slovenskej republiky, ktorý kráčal smerom k opustenej budove s igelitovými taškami v rukách.



Keď ich zazrel, rozutekal sa smerom k neďalekým kríkom, kde tašky odhodil. Policajti pátranie po podozrivej osobe nevzdali a nakoniec ho obmedzili na osobnej slobode. V piatich balíkoch našli dokopy 12 080 kusov cigariet dvoch značiek.

Hodnotu tovaru vyčíslili na 2 549 eur, pričom únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov v tomto prípade predstavuje 1 776 eur. Prípadom sa teraz zaoberá vyšetrovateľka Kriminálneho úradu Finančnej správy pobočky Východ pre podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu