V Hrabušiciach zintenzívnili nočné hliadky. Zlodeji sa maskujú kuklami, kradnú z domov i dvorov


Foto: V Hrabušiciach zintenzívnili nočné hliadky. Zlodeji sa maskujú kuklami, kradnú z domov i dvorov Foto: RTVS

Obyvatelia obce Hrabušice na Spiši čelia nárastu krádeží. Zlodeji sa schovávajú za maskami, pričom ich snahou je dostať sa do cudzích domov či dvorov, odkiaľ neodchádzajú naprázdno. O probléme informovala RTVS.

Terčom páchateľov sa stal aj jeden Hrabušičan, ktorému preliezli plot a z odstaveného auta ukradli platobnú kartu aj s dokladmi. Následne s ňou urobili viaceré výbery hotovosti, pričom ho obrali o takmer 4-tisíc eur.

Pravdepobodne tí istí zlodeji sa pokúsili dostať aj do miestneho penziónu, no nerátali s bezpečnostnými kamerami, ktoré ich zachytili pri prehliadke okolia. „Podľa kamery sme zistili, že zlodeji prešli cez plot. Prišli do dvora, poprezerali si celý dom zvonku a skúšali kľučku, či nie sú otvorené dvere,“ opísala situáciu majiteľka penziónu pre RTVS.


Starosta obce pre portál uviedol, že ich snahou bolo aj ukradnutie nafty z bagra, no pri tomto pokuse ich vyrušil pes.

Za účelom zabezpečenia ochrany majetku starosta obce vyzval občanov k zvýšenej ostražitosti. Polícia reagovala na tieto udalosti zintenzívnením nočných hliadok v Hrabušiciach, kde pribudli aj nové kamery na rozpoznanie tvárí i označenie evidenčných čísel vozidiel. Vedenie obce plánuje v rozšírení kamerových systémov pokračovať.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu