Košickí policajti vykonali vyše 6-tisíc dychových skúšok. Výsledky ich nemilo prekvapili


Foto: Košickí policajti vykonali vyše 6-tisíc dychových skúšok. Výsledky ich nemilo prekvapili Foto: ilustračné/Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Policajné hliadky v Košickom kraji intenzívne monitorovali dodržiavanie pravidiel cestnej premávky počas predošlého týždňa. V rámci kontrol zaznamenali celkovo sedemdesiat prípadov porušenia pravidiel, pričom dominujúcimi priestupkami boli prekročenie maximálnej povolenej rýchlosti a ignorovanie dopravného značenia Stoj.

Službukonajúci policajti vykonali vyše 6-tisíc dychových skúšok odhliadnuc od toho, či išlo o vodičov, cyklistov alebo iných účastníkov cestnej premávky. Napriek neustálym varovaniam polície o rizikách šoférovania pod vplyvom alkoholu zaregistrovali osem prípadov, kedy vodiči nafúkali viac ako jedno promile a ďalších sedemnásť prípadov s hodnotou pod jedno promile. 


V dôsledku týchto nerozvážnych činov došlo v uplynulom týždni k siedmim dopravným nehodám, pri ktorom úradoval alkohol, z toho po dve v okresoch Košice, Košice okolie a Michalovce a jedna v spišskonovoveskom okrese.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach avizuje, že v týchto kontrolách nepoľavuje a aj naďalej si policajné hliadky posvietia na nezodpovedných účastníkov cestnej premávky. Ak si vodiči myslia, že si hliadky ich nedodržiavanie predpisov nevšimli, sú na omyle, keďže po novom už môže pokuta pristáť aj v ich poštovej schránke.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu