Pred hraničným priechodom Vyšné Nemecké stojí vyše tisíc vozidiel. Čakajú tam 5 až 6 dní


Foto: Pred hraničným priechodom Vyšné Nemecké stojí vyše tisíc vozidiel. Čakajú tam 5 až 6 dní

Aktuálne sa pred hraničným priechodom Vyšné Nemecké v smere na Ukrajinu tvoria kolóny. Je tu odstavených alebo na vybavenie čaká približne 400 kamiónov. Kolóna končí medzi obcami Orechová a Tibava.

Ako informuje portál tvnoviny.sk, situácia sa za posledné dni nezmenila a vybavovací proces prebieha štandardným spôsobom. Za posledných 24 hodín bolo vybavených 220 nákladiakov. „Čakacie doby na výstupe zo Slovenskej republiky pre nákladnú dopravu sa pohybujú na úrovni piatich až šiestich dní,“ uviedla hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance Agnesa Kopernická.

Kamióny, ktoré smerujú k priechodu, odstavujú policajti na diaľnici D1 v smere od kruhového objazdu pri obci Bidovce. Podľa slov košickej krajskej policajnej hovorkyne Lenky Ivanovej tam dnes ráno stálo 735 kamiónov. „Policajti prichádzajúce kamióny odstavujú aj na Humenskej ceste v Michalovciach, tam ich dnes ráno stálo takmer 210,“ dodáva.


Niektorí vodiči sa snažia kolóny obísť cez Maďarsko. Na hraničnom priechode Záhon už tiež stojí väčšie množstvo vozidiel. Maďari tam odstavujú nákladné autá aj z hraničných priechodov Slovenské Nové Mesto a Milhosť.

Polícia upozorňuje, že pri odstavených kamiónoch je znížená maximálne povolená rýchlosť a žiada vodičov o zvýšenú opatrnosť a ohľaduplnosť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu