Veľká láska ich našla v autobuse: Juraj a Anna z Košíc sú manželia už 70 rokov


Foto: Veľká láska ich našla v autobuse: Juraj a Anna z Košíc sú manželia už 70 rokov Foto: TelKe

Pani Anna a pán Juraj z Košíc sú najdlhšie zosobášeným párom v celých Košiciach. S dátumom svadby v roku 1953 sú totiž manželia už neuveriteľných 70 rokov. Ako informovala regionálna televízia TelKE, radnica pozvala pri príležitosti Národného týždňa manželstva na slávnostné posedenie 14 párov, ktoré spolu žijú viac než 60 rokov.

Košický primátor Jaroslav Polaček venoval manželom aj pamätný list na prejav úcty. Anna a Juraj na stretnutí zaspomínali na dlhé spoločne prežité roky. „Brali sme sa ako tínedžeri, ja som mala 18, on 19. Veľmi sa mi páčil,“ spomína stále zaľúbene pani Anna. Prvýkrát sa stretli v autobuse, bola to vraj láska na prvý pohľad. „Páčili sa mi jej nohy,“ priznal Juraj. 

Po 70 rokoch sa manželia tešia z troch detí, šiestich vnúčat a šiestich pravnúčat. Na otázku o recepte na šťastné manželstvo prezradili, že ich vzťah utužuje aj pravidelné hranie žolíka či spoločné vychutnávanie si obľúbených jedál. 

Primátor Polaček zhodnotil stretnutie s dlhoročnými pármi ako veľmi inšpiratívne. Ide podľa neho o šťastných ľudí, ktorí sa celý život venovali rodine, a dodnes sa vedia tešiť z maličkostí. „Títo ľudia by nám mali ísť príkladom,“ zhrnul primátor. Podobné stretnutia chce mesto organizovať aj ďalšie roky. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu