Na košické cesty opäť vyrazia autá Google Street View. Odfotia aj vašu ulicu?


Foto: Na košické cesty opäť vyrazia autá Google Street View. Odfotia aj vašu ulicu? Foto: Google

Na slovenské cesty opäť vyrazia autá Google Street View s 360-stupňovou kamerou. Práve vďaka nej si môžeme pozrieť lokality na mapách tak, ako keby sme na danom mieste stáli. Slávne autíčko budeme môcť v uliciach vidieť od apríla do októbra.

„Jazdíme a putujeme po svete, aby sme vám prinášali snímky, ktoré ešte viac zlepšia váš dojem a pomôžu vám pri spoznávaní okolitého sveta,“ píše Google na svojom webe. V pláne majú navštíviť viaceré mestá na Slovensku. Chýbať nebudú ani tie v Košickom kraji, v ktorom zmapujú okres Spišská Nová Ves, Rožňava a Gelnica.

Google k mapovaniu lokalít, podľa ich dostupnosti, používa rôzne prostriedky. Napríklad autá so špeciálnou kamerovou technikou, ale aj prenosné kamerové systémy, ktoré je možné používať ako batoh. Tak môžu byť zmapované aj lokality, napríklad úzke uličky, kde by sme sa dostali len pešo. Uvádza to portál Živé.sk.

Mimo Košického kraja zavítajú aj do Bratislavy, Trnavy, Skalice, Dunajskej Stredy, Senice, Trenčína, Bánoviec nad Bebravou, Považskej Bystrice, Nitry, Šale, Nových Zámkov, Levíc, Komárna, Žiliny, Bytče, Čadce, Ružomberka, Banskej Bystrice, Banskej Štiavnice, Zvolena, Brezna, Prešova, Levoče a Kežmarku.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu