Tragická smrť seniora na ceste v Košiciach: Reflexné prvky nie sú len doplnok, ale nutnosť


Foto: Tragická smrť seniora na ceste v Košiciach: Reflexné prvky nie sú len doplnok, ale nutnosť Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Vo štvrtok 15. februára vo večerných hodinách sa na Toryskej ulici v Košiciach odohrala tragická dopravná nehoda, pri ktorej 71-ročný chodec kráčajúci mimo priechodu pre chodcov a bez použitia akéhokoľvek reflexného prvku utrpel po zrážke s osobným autom fatálne zranenia.

Ako informuje polícia na sociálnej sieti, nehoda sa stala v úseku od Triedy SNP na Moldavskú ulicu, pričom vodič vozidla pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky, v dôsledku čoho narazil s vozidlom do staršieho muža.

Senior utrpel natoľko vážne zranenia, že im na mieste podľahol. Vodič a spolujazdec vyviazli bez zranení. Polícia na mieste vykonala u šoféra dychovú skúšku, ktorá nepotvrdila prítomnosť alkoholu. Či bol chodec pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok, určí nariadená pitva.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach následne začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. „Presná príčina tejto dopravnej nehody, jej bližšie okolnosti, no predovšetkým miera zavinenia jej účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,” uviedla polícia.


Nepodceňujte reflexné prvky

Táto tragická udalosť má byť pre všetkých účastníkov cestnej premávky pripomienkou dodržiavania dopravných predpisov a používania reflexných prvkov. Policajný zbor znova apeluje na chodcov, aby vždy, keď sa ocitnú na ceste alebo cez ňu potrebujú prejsť, najmä za zníženej viditeľnosti, používali reflexné prvky pre svoju vlastnú bezpečnosť. Tento jednoduchý, no životne dôležitý krok môže vodičom včas signalizovať prítomnosť chodca na ceste a predísť tak možným tragédiám.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu