Peter Kúdelka skončil na poste trénera Dukly Michalovce. Nahradí ho tréner z Fínska


Foto: Peter Kúdelka skončil na poste trénera Dukly Michalovce. Nahradí ho tréner z Fínska Foto: www.hockeyslovakia.sk

Peter Kúdelka končí vo svojej funkcii vedúceho trénera v klube HK Dukla Ingema Michalovce. Spolu s ním odchádza aj jeho asistent Tomáš Surový. Kúdelka pôsobil v klube necelé dve sezóny. Posledný zápas odkoučoval na ľade bratislavského Slovana, kde Michalovčania vyhrali 2:1. 

Dôvodom zmeny na poste hlavného trénera majú byť podľa vyjadrení klubu momentálne výsledky a herný prejav mužstva. „Rozhodnutie urobiť tento krok prišlo po domácich prehrách s Novými Zámkami a Humenným. Tím potrebuje pred reprezentačnou prestávkou nový impulz a v neposlednom rade sa potrebujeme dobre pripraviť na play-off,“ napísal klub na sociálnej sieti. 

Novým trénerom bude Fín Tomek Valtonen, s klubom sa dohodli na zmluve do konca sezóny 2024/2025. „Dohodli sme sa s trénerom, ktorý dobre pozná slovenských hráčov, pozná extraligu, má najvyššie ambície a z každého hráča vyťaží maximum. Bol našou prvou voľbou, keďže o svojej profesionalite nás presvedčil už v minulosti, keď s Duklou prežil úspešné sezóny a získal aj historickú bronzovú medailu,“ dodáva klub. 

Zmena trénera desať kôl pred najdôležitejšou časťou sezóny sa však fanúšikom nepozdáva. V komentároch pod príspevkom nazývajú toto rozhodnutie nepremysleným, podľa niektorých za Kúdelkovým vyhadzovom stoja hlavne súkromné nezhody. Mnohí považovali 35-ročného Slováka za ambiciózneho a úspešného trénera. 


„Petrovi Kúdelkovi ďakujeme za odvedenú prácu, krásne minuloročné play-off a prajeme veľa úspechov do ďalšej kariéry a života. Za odvedenú prácu ďakujeme aj asistentovi trénera Tomášovi Surovému a prajeme mu taktiež veľa úspechov do ďalšej kariéry a života,“ dodal hokejový tím.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu