Do ulíc Košického kraja vyrazí počas sviatkov viac policajtov. Kontrolovať budú aj kostoly či nákupné centrá


Foto: Do ulíc Košického kraja vyrazí počas sviatkov viac policajtov. Kontrolovať budú aj kostoly či nákupné centrá Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Do ulíc v Košickom kraji vyrazí počas veľkonočných sviatkov viac policajtov. Už od štvrtka 28. marca môžu občania pozorovať zvýšený výskyt policajných hliadok, ktoré dohliadajú na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.

Policajti si posvietia na vodičov pod vplyvom alkohou, na dodržiavanie povolenej rýchlosti a ďalšie možné priestupky. V prípade zhustenej premávky sú pripravení rýchlo konať a usmerňovať dopravu

V nadväznosti na opatrenia nariadené Bezpečnostnou radou Slovenskej republiky, aj v súvislosti s útokom v Moskve, budú príslušníci policajného zboru dohliadať na miesta so zvýšeným výskytom osôb, ako sú napríklad kostoly, cintoríny či nákupné centrá.

„Najmä počas predpokladaného zvýšeného presunu občanov budú policajti preventívne pôsobiť nielen na železničných staniciach, ale aj priamo vo vybraných regionálnych vlakoch, rýchlikoch a v medzinárodných vlakoch,” ozrejmila krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Zvýšené opatrenia potrvajú až do 2. apríla 2024.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu