V Spišskej Novej Vsi sa samovoľne pohol rušeň. Zastavili ho až za Markušovcami


Foto: V Spišskej Novej Vsi sa samovoľne pohol rušeň. Zastavili ho až za Markušovcami Foto: Ilustračné foto/pexels.com

V sobotu 2. marca na koľajniciach na východnom Slovensku došlo k netradičnej situácii. V Spišskej Novej Vsi sa samovoľne pohol rušeň. Zastaviť ho sa podarilo až za obcou Markušovce.

V dôsledku toho bola od 19:23 hod. do 20:30 hod. prerušená železničná doprava v úseku Spišská Nová Ves - Markušovce - Spišské Vlachy. Následne sa podľa televízie JOJ čiastočne obnovila na druhej traťovej koľaji.

Železničná spoločnosť Slovensko na svojom webe informovala o viacerých meškaniach vlakov, ktoré spôsobila daná udalosť. Podľa informácií železníc uvoľnený rušeň patril nákladnému dopravcovi LRL - Lokorail.

„Rušeň bol odstavený a pravdepodobne nebol dopravcom zaistený. Došlo k rozrezu výhybky číslo jeden smerom na Markušovce. Upovedomil na to výpravca Železníc Slovenskej republiky,“ uviedla hovorkyňa železníc Vladimíra Bahýlová.


Aj napriek tomu, že na zastavenie rušňa boli v Markušovciach po prvej koľaji uložené zarážky, nepodarilo sa ho zastaviť. Ďalšie zarážky boli uložené za Markušovcami v smere na Spišské Vlachy. Až na danom úseku sa rušeň napokon podarilo zastaviť.

„Rušeň mohol ísť rýchlosťou aj 60 kilometrov za hodinu. Prešiel úsek 17 kilometrov. Našťastie, k zrážke nedošlo, keďže zamestnanci ŽSR pohotovo zareagovali,“ dodala Bahýlová.

Škody spôsobené danou situáciou sú predmetom vyšetrovania. Na stiahnutie vozidla bol vyslaný rušeň Železničnej spoločnosti Cargo zo Spišskej Novej Vsi.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu