Pri Rožňave zasiahlo muža 22-tisíc voltov. Pod vplyvom drog vyliezol na elektrický stĺp


Foto: Pri Rožňave zasiahlo muža 22-tisíc voltov. Pod vplyvom drog vyliezol na elektrický stĺp Foto: ilustračné foto/unsplash.com/@sigmund

Včera 24. februára zasahovali neďaleko mesta Rožňava všetky záchranné zložky. Na miesto boli privolané po tom, čo 26-ročný Alexander vyliezol na stĺp vysokého napätia. Svojím konaním ohrozil svoje zdravie, zasiahlo ho 22-tisíc voltov elektrického prúdu.

O prípade informovala TV JOJ prostredníctvom portálu noviny.sk. Televízii sa podarilo rozprávať s Alexandrovým bratrancom a kamarátom. Obaja potvrdili, že na stĺp vyšplhal po tom, čo užil omamnú látku. Políciu mali zalarmovať až jeho rodičia.

Na stĺpe vysokého napätia mal zotrvať niekoľko minút, až kým ho nezasiahol silný elektrický prúd. „Osoba, ktorá sa nachádzala na stĺpe elektrického napätia a odmietala z neho zliezť, po chvíli spadla,“ uviedla pre televíziu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.


Policajti spolu s hasičmi poskytovali zranenému Alexandrovi do príchodu záchranárov prvú pomoc. Prácu záchranárov však skomplikoval ťažko dostupný terén v lese. Hasiči ho preto presunuli o približne pol kilometra, kde si ho prevzala rýchla zdravotná služba.

Ďalšie informácie o zdravotnom stave mladého muža nie sú známe. „Vzhľadom na rozsah zranení a citlivosť prípadu nebudeme bližšie informácie k tejto udalosti poskytovať,“ dodala pre televíziu hovorkyňa Ivanová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu