FOTO: Za službu mestu sa im dostalo pocty. Košickí policajti sa lúčili na radnici


FOTO: Za službu mestu sa im dostalo pocty. Košickí policajti sa lúčili na radnici
Galéria: 29 fotiek
Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Vedenie mesta sa v stredu rozlúčilo so šestnástimi príslušníkmi Mestskej polície, ktorí ukončili svoj pracovný pomer po dlhých rokoch služby mestu a obyvateľom.

Slávnostná ceremónia sa uskutočnila v priestoroch košického magistrátu, kde primátor mesta Košice Jaroslav Polaček, náčelník Mestskej polície Slavomír Pavelčák a riaditeľ Krajského Riaditeľstva Policajného zboru Štefan Mulik vyjadrili svoju vďaku a uznanie odchádzajúcim členom za ich službu.


Počas slávnosti boli už bývalým policajtom odovzdané pamätné medaile. Tie majú byť pripomienkou ich profesionality a morálneho kreditu, ktorý si vyslúžili počas svojho pôsobenia.

„Ďakujeme kolegom z Mestskej polície za ich prínosnú prácu a za to, že veľkú časť svojho profesionálneho života spojili s naším mestom. Nasadenie a obetavosť, ktorými pomáhali vytvárať bezpečné prostredie pre Košičanov a návštevníkov nášho mesta, zostávajú inšpiráciou pre ďalšie generácie,” zneli slová zo strany predstaviteľov mesta.


Povzbudivé boli aj komentáre pod príspevkom, kde mnohí želali zdravie a spokojný dôchodok. „Vážení kolegovia, kolegyňa, prajem Vám všetko dobré do ďalších rokov, hlavne veľa zdravia, šťastia a pohody. S niektorými som mal tú česť aj osobne pracovať. Užívajte si zaslúžený oddych,“ napísal Peter. Ďalší komentujúci si zaspomínal na spoločné chvíle: „Som rád, že nezabudnuteľnú časť profesijného života som s nimi strávil a mám len krásne spomienky.“

Prvenstvo v celej krajine

Vedenie mesta tiež zdôraznilo, že za posledné roky sa úroveň mestskej polície výrazne zlepšila a aktuálne patrí medzi tie najlepšie a najmodernejšie vybavené policajné zložky na Slovensku. Podpísali sa na tom najmä investície do kamerových systémov, smart technológií či inej profesionálnej výbavy. Dokonca sa začali realizovať aj envirohliadky za účelom kynologickej činnosti a odchytu zatúlaných zvierat.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu