FOTO: Hokejová legenda Vincent Lukáč oslávil životné jubileum. Gratuloval mu aj košický starosta


FOTO: Hokejová legenda Vincent Lukáč oslávil životné jubileum. Gratuloval mu aj košický starosta
Galéria: 20 fotiek
Foto: olympic.sk a Instagram/tomikesz

Vincent Lukáč, legenda slovenského hokeja, na Sviatok svätého Valentína oslávil svoje životné jubileum. Sedemdesiatročný člen Siene slávy si svojimi výkonmi na ľade vydobyl nezabudnuteľné miesto v srdciach fanúšikov nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

Lukáč žije v Košiciach a počas svojej bohatej športovej kariéry sa preslávil predovšetkým ako útočník s mimoriadnym citom pre hru a nezvyčajnou schopnosťou skórovania, čo mu prinieslo úctu a obdiv spoluhráčov aj súperov.

Galéria: 20 fotiek

Jeho hokejová púť je spätá s mnohými úspechmi. Lukáč bol kľúčovou postavou nielen v česko-slovenskej lige, kde odohral trinásť sezón za VSŽ Košice a jednu sezónu za Duklu Jihlava, čo mu prinieslo titul majstra republiky, ale aj v zahraničných súťažiach.

Počas svojej kariéry štartoval na dvoch zimných olympijských hrách a tiež majstrovstvách sveta, odkiaľ si odniesol dve strieborné medaily a dva tituly majstra sveta. Lukáčova oddanosť hokeju a neustále úsilie o zlepšovanie svojich zručností mu zabezpečili miesto medzi najväčšími hokejovými legendami, a tak bol v roku 2004 uvedený do Siene slávy.

Návšteva v bývalej práci

Pri príležitosti jeho okrúhlych narodenín ho v mestskej časti Košice - Staré Mesto, kde kedysi pôsobil ako miestny poslanec, privítal starosta Igor Petrovčík spolu s jeho zástupcom Vladimírom Eperješim a poslancom Michalom Djordjevičom.


Cítim sa na 25, mám rád život, spoločnosť, smiech, zdravie mi slúži, tak sa teším a radšej na to číslo v občianskom ani nemyslím,” povedal oslávenec počas návštevy na staromestskej radnici.

Poslanec Djordjevič sa podelil s tým, že chce v tomto roku Lukáča navrhnúť na verejné ocenenie - Cena Miestneho zastupiteľstva mestskej časti Košice - Staré Mesto.

Galéria: 20 fotiek

V rozhovore pre médiá jubilant neskrýval emócie, keď vyjadril, že si želá zdravie a dobrú životnú formu, predovšetkým však stráviť čo najviac času so svojimi deťmi, rodinou a priateľmi. „Šialený vek. Nechce sa mi veriť, že som sa dožil sedemdesiatky, ale teším sa,“ uviedol pre RTVS.

Počas víkendu sa v košickej Steel aréne odohral exhibičný zápas slovenských hokejových legiend. Nesmel pri ňom chýbať ani oslávenec Vincent Lukáč, ktorý hodil úvodné buly a zastrieľal si aj z bufetu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu