Košice hľadajú najdlhšie zosobášený pár. Svoje tipy môžete posielať do 16. februára


Foto: Košice hľadajú najdlhšie zosobášený pár. Svoje tipy môžete posielať do 16. februára Foto: Ilustračné foto/pexels.com

S blížiacim sa Týždňom manželstva mesto Košice hľadá najdlhšie zosobášený manželský pár. Podmienky pre potenciálnych uchádzačov sú jasné – stačí, ak sú spolu viac ako 50 rokov a majú trvalý pobyt v Košiciach.

O manželstve, ktoré už oslávilo zlatú svadbu, môžu vedenie mesta Košice oboznámiť aj rodinní príslušníci či známi. Dôležité je, aby manželia o tom vedeli a súhlasili s tým. Najdlhšie zosobášený pár sa po zverejnení príbehu lásky môže tešiť z odmeny.

„Hovorí sa, že lásku bez kríža nenájdeš a kríž bez lásky neunesieš. V posledných rokoch sledujeme trend, že sa z ľudí vytráca vôľa vstupovať do manželstva, pracovať na vzťahu a prípadné manželské krízy sa často riešia rozvodom bez snahy zabojovať o záchranu vzťahu a rodiny. Práve dlhoročné páry nám môžu sprostredkovať skúsenosť a ponaučenie, že sa netreba hneď vzdávať a niekedy naozaj stojí za to dať si druhú šancu,“ uviedla námestníčka primátora mesta Košice Lucia Gurbáľová.

„Touto iniciatívou chceme oceniť a osláviť tie manželské páry, ktoré spolu prežili mnoho rokov v dobrom aj zlom, a ich životné skúsenosti a rady môžu byť pre iné páry užitočné,“ dodáva.


Svoje tipy môžete posielať elektronicky do 16. februára 2024 na e-mailovú adresu vskratke@kosice.sk. Vhodiť ich môžete aj v uzavretej obálke do označenej schránky na hlavnej vrátnici Magistrátu mesta Košice do 16. februára  do 14:00 hod.

Návrh by mal obsahovať základné údaje o manželskom páre v podobe mena, dátumu sobáša, telefonického kontaktu a krátkeho opisu manželstva. Súčasťou opisu môže byť predstavenie páru a ich príbehu lásky, zaujímavosť z ich vzťahu či recept na dlhoročný šťastný vzťah.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu