Cestovný poriadok niektorých autobusov sa od mája zmení. Na košické cesty opäť vyráža cyklobus


Foto: Cestovný poriadok niektorých autobusov sa od mája zmení. Na košické cesty opäť vyráža cyklobus Foto: Facebook/Dopravný podnik mesta Košice, a.s./Miroslav Vacula

Prvý máj prinesie zmeny v košickej mestskej hromadnej doprave. Na viacerých autobusových linkách sa menia cestovné poriadky a na cesty opäť vyráža cyklobus.

Zmeny v grafikone sa dotknú liniek číslo 10, 15, 16, 27, 36, 71, 72 a 51. Na autobusovej linke číslo 28 sa za účelom zlepšenia prestupov z električiek v uzle Važecká upravujú vybrané odchody tohto spoja. „Na linke 17 sa zavádza nový posilový spoj o 14:08 hod. od Novej nemocnice po Staničné námestie,” informuje Dopravný podnik mesta Košice.

Začiatok mesiaca prinesie na cesty aj autobus s nosičom, ktorý bude premávať počas voľných dní na linke 14 smerom na Jahodnú a aj v opačnom smere, výnimkou je posledný večerný spoj. 

Cestujúcim bude k dispozícii stojan v zadnej časti autobusu, ktorý umožní zakotvenie bicyklov a ich bezpečnú prepravu. Preprava elektrobicyklov povolená nie je. Cyklisti si musia pred jazdou v cyklobuse zakúpiť cestovný lístok aj pre svoj bicykel, a to za cenu jedno euro.

„Nakládka a vykládka bicyklov je možná len na zastávkach Havlíčkova, Alpinka a Jahodná, chata. S nakládkou a vykládkou bicykla budú na spomenutých zastávkach asistovať zamestnanci DPMK,” ozrejmil dopravca.

  • Odchody z Havlíčkovej: 08:29, 12:29, 16:29, 18:29 hod.
  • Odchody z Jahodnej: 08:52, 12:52, 16:52, 18:52 hod.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu