FOTO: Policajti našli vo vodách Hornádu mužské telo. Patriť môže nezvestnému 15-ročnému chlapcovi


FOTO: Policajti našli vo vodách Hornádu mužské telo. Patriť môže nezvestnému 15-ročnému chlapcovi
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Policajní potápači vytiahli z rieky Hornád mužské telo. Ako spresňujú na sociálnej siet, existuje podozrenie, že telo patrí nezvestnému 15-ročnému chlapcovi, po ktorom bolo vyhlásené pátranie ešte počas vianočných sviatkov. Rodina videla chlapca naposledy 20. decembra, kedy odišiel na neznáme miesto a odvtedy o sebe nepodal žiadnu správu. Jeho nezvestnosť ohlásili 26. decembra. 

Deň pred Silvestrom bolo v nočných hodinách prijaté oznámenie, že do zaparkovaného vozidla v košickej mestskej časti Nad jazerom mali vniknúť štyri osoby. Po príchode policajnej hliadky na miesto mali po chodníku utekať práve smerom k rieke Hornád, čo potvrdili aj tri osoby, ktoré priamo z rieky Hornád vytiahli policajti a poskytli im prvú pomoc. Štvrtá osoba v rieke ani v jej okolí nájdená nebola.  

„Po vykonaní neodkladných procesných úkonov za prítomnosti zákonných zástupcov boli podozrivé osoby zo zadržania prepustené. Polícia na objasnení prípadu vniknutia do vozidla intenzívne pracuje, naďalej sú vykonávané potrebné úkony, vedie objasňovanie priestupku proti majetku, ktoré doposiaľ nebolo ukončené,“ uvádza košická krajská polícia. 

Podozrivé osoby však uviedli, že štvrtou osobou, ktorá spolu s nimi skočila do rieky, bol nezvestný 15-ročný tínedžer. Po nezvestnej osobe odvtedy pátrali policajti nielen na súši, ale aj vo vode, aj v súčinnosti s hasičmi, ďalšími organizáciami a dobrovoľníkmi.


Vykonali previerku aj u rodinných príslušníkov, príbuzných, kamarátov, nemocniciach a ďalších miestach možného výskytu nezvestného, avšak s negatívnym výsledkom. 

V utorok 23. januára popoludní sa košickým policajným potápačom v spolupráci so špeciálnou záchrannou službou, ktorí vodný tok rieky Hornád prehľadávali na policajnom člne, podarilo nájsť telo osoby mužského pohlavia, nezistenej totožnosti a následne vytiahnuť z vody na breh.

„Privolaný obhliadajúci lekár na mieste predbežne cudzie zavinenie vylúčil a na zistenie presnej príčiny smrti bolo nariadené vykonanie pitvy. Po ukončení obhliadky miesta udalosti a nevyhnutných prvotných procesných úkonov polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia,“ dodala polícia. Či ide skutočne o telo nezvestného 15-ročného tínedžera, je potrebné počkať na závery analýzy DNA. 





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu