Príchod IKEA do Košíc je stále zahalený tajomstvom. Primátora zaviazali mlčanlivosťou


Foto: Príchod IKEA do Košíc je stále zahalený tajomstvom. Primátora zaviazali mlčanlivosťou Foto: googlemaps.com/ikea.com/úprava redakcie

Mesto Košice je atraktívnym miestom nielen pre život, ale ja pre investorov. Tí prichádzajú do metropoly východu v čoraz väčšom množstve, aby tu mohli realizovať svoje investičné projekty, ktoré prinesú prácu aj rozšírené služby pre miestnych.

Jedným z týchto projektov je aj výstavba Obchodného centra Košice - OCKE, ktoré by malo vyrásť v mestskej časti Juh na križovatke ulíc Pri prachárni a Rozvojová. Bude tak susediť s blízkou predajňou NAY Elektrodom a oproti sídliacim Merkury Marketom.

V rámci svojej ponuky bude slúžiť na predaj potravín a rozličného tovaru do domácností, chýbať nebudú ani stravovacie či administratívne priestory. V týchto prevádzkach by tak mohlo nájsť prácu vyše 460 ľudí.

Konkrétni predajcovia nie sú nateraz známi, šušká sa však o možnom príchode švédskej nábytkárskej firmy Ikea, ktorá už dlhé roky uvažovala o usídlení sa na východe, no vždy nakoniec od svojich plánov cúvla. Indície však možno hľadať za projektantom výstavby, ktorým je podľa Denníka N rakúska stavebno-projektantská skupina Delta Holding. Tá ma už na svojom konte niekoľko obchodných domov, ktoré stavala priamo v Košiciach. Išlo práve o nábytkárske predajne Asko a Möbelix.



Je tu tak priestor na uvažovanie, že by ďalšou takouto predajňou mohla byť práve spomínaná Ikea, ktorá ma dosiaľ len jedno sídlo na Slovensku, a to v Bratislave. V košickom Auparku je síce plánovacie štúdio, obyvatelia by však zaiste privítali aj samotnú predajňu.

Informácie o možnom rozšírení siete predajní Ikea sa snažil získať aj denník Korzár, ktorý od primátora Jaroslava Polačeka obdržal len nejednoznačnú odpoveď.
 „Veľmi rád by som informoval verejnosť, ale som viazaný mlčanlivosťou. Môžem však prezradiť, že sa Košičania a návštevníci mesta majú na čo tešiť,“ uviedol pre denník s tým, že meno investora neprezradil.

Jej príchod tak naďalej ostáva neznámou. Známe sú však ambície projektanta, ktorý chce s výstavbou centra začať už v apríli 2026 a jej ukončenie plánuje o rok na to v októbri. Investícia za 60 miliónov eur tak prinesie komplex s rozlohou približne 47-tisíc metrov štvorcových, čím sa po Optime stane druhým najväčším obchodným centrom v meste.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu