Po Košiciach jazdí auto so zvláštnou ŠPZ-kou. Viete, v čom je chyba?


Foto: Po Košiciach jazdí auto so zvláštnou ŠPZ-kou. Viete, v čom je chyba? Foto: Facebook/Košice - kuriozity a absurdity/TO

Vo facebookovej skupine zameranej na absurdné a kuriózne situácie v meste Košice sa objavila fotografia, ktorá zachytáva evidenčné číslo vozidla. Na tom by však nebolo nič zvláštne a na prvý pohľad by si to možno všimol len málokto, no niečo je predsa len iné.

Podľa farebnej kombinácie a písme UA je zrejmé, že ide o nášho východného suseda. Namiesto štátneho znaku Ukrajiny je však v hornej časti štátny znak Slovenskej republiky. Otázkou tak ostáva, kde sa stala chyba?

Táto fotografia pomotala hlavu mnohým, pričom si vyžiadala niekoľko reakcií. „Tak Ukrajina či Slovensko?” pýta sa autor príspevku. „Sa ešte nerozhodol,” reagoval humorne Dušan. „Ukrajinský Slovák,” napísal Tomáš. „Dvojité občianstvo,” pridal svoj vtipný postreh Jozef.

Na príspevok však reagoval Efim, ktorý tvrdí, že je Bielorus a auto patrí jeho ukrajinskej priateľke. „Dal som tie nálepky kvôli tomu, že mi veľakrát stalo, že v noci nejaké hrdiny dačo mi urobia s autom, buď rozbijú zrkadlo alebo ukradnú kryt z kolesá,” vysvetlil situáciu so zvláštnou ŠPZ-kou. Nechcel tým však nikoho pobúriť, len si chcel zjednodušiť fungovanie v spoločnosti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu