Na Pereši havaroval autobus. Zraniť sa malo niekoľko cestujúcich


Foto: Na Pereši havaroval autobus. Zraniť sa malo niekoľko cestujúcich Foto: Facebook/Silvi Oli Števkové

Vo facebookovej skupine orientovanej na dopravnú situáciu v Košiciach sa objavilo niekoľko príspevkov, ktoré upozorňujú na dopravnú nehodu autobusu linky číslo 52, ku ktorej došlo na hlavnom ťahu v mestskej časti Košice - Pereš.

Podľa informácií od vodičov mal autobus z cesty vytlačiť nákladiak, čo si vyžiadalo niekoľko zranených. Na miesto boli privolané aj záchranné zložky.

Správu budeme aktualizovať.

Cestujúca opisuje situáciu

V autobuse sedela so svojím manželom a dvoma deťmi aj Silvia. Tá z okna autobusu videla, ako vedľa autobusu ide kamión so zahraničnými evidenčnými značkami, pričom to vyzeralo, že sa pokúša autobus vytlačiť z cesty. Vodič autobusu mal v tej chvíli prudko zabrzdiť, čo spôsobilo, že „v autobuse všetci leteli“.


Podľa jej slov mala jedna cestujúca preletieť cez sklo, ktoré sa nachádza v prednej časti autobusu, ďalšia osoba mala mať poranenú hlavu a dokopy videla asi päť alebo šesť osôb, ktoré krvácali. Ona sama si pri nehode poranila obidve nohy.

„To bolo niečo nenormálne. To v priebehu sekundy sa to stalo, z ničoho nič. Keby môj manžel nesedí naproti mne, ja som celú tvár mala dolámanú,” popísala svoj nepríjemný zážitok Silvia.

Následne všetci vyšli z autobusu a k zraneným bola privolaná záchranná služba, pričom bol pre cestujúcich pripravený aj náhradný spoj.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu