FOTO: Žiaci na Železiarskej boli jediní bez telocvične. Teraz im môžu všetci závidieť novú športovú halu


FOTO: Žiaci na Železiarskej boli jediní bez telocvične. Teraz im môžu všetci závidieť novú športovú halu
Galéria: 37 fotiek
Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice/úprava redacie

Žiaci Základnej školy s materskou školou Železiarska 4 v Košiciach sa môžu tešiť z novej športovej haly, ktorá ponúka rozšírené možnosti športového vyžitia.

Projekt, ktorý sa začal realizovať ešte v máji 2023, bol dokončený s výrazným predstihom, a to konkrétne osem mesiacov pred plánovaným termínom odovzdania. Aktuálne prebieha kolaudačné konanie.

Pôvodnú museli zbúrať

Pôvodná telocvičňa, ktorá bola súčasťou školského areálu, musela byť v roku 2021 zbúraná kvôli neuspokojivému technickému stavu. Žiaci na Železiarskej tak boli jediní, ktorí nemali v areáli školy vlastnú telocvičňu. Na jej mieste teraz stojí moderná multifunkčná športová hala určená predovšetkým na hodiny telesnej výchovy a poobedňajšie aktivity športových klubov.

Galéria: 37 fotiek

„Okrem športovej prípravy pre deti z tamojšej školy bude určená najmä na loptové hry a poslúži aj na tréningy a zápasy košických volejbalových, basketbalových, hádzanárskych, futsalových, bedmintonových tímov, predovšetkým v mládežníckych kategóriách,” uviedlo mesto.



Školská hala s rozmermi 24,4 x 56,44 metra a výškou 8,7 metra poskytuje komplexné športové zázemie vrátane šatní, spŕch, sociálnych zariadení, náraďovne, ošetrovne, miestnosti pre trénerov a rozhodcov. Športový zážitok si môžu diváci vychutnať z tribúny s kapacitou sto sedadiel.

Okolie športoviska bolo vylepšené novými prístupovými komunikáciami, parkovacími miestami, osvetlením i oplotením.

„Vo verejnom obstarávaní uspela spoločnosť Betpres s ponukou 2 921 819 eur, ktorá bola o vyše dvadsaťjeden percent nižšia ako predpokladaná hodnota zákazky (3 547 144 eur). Finálna cena za dielo po realizácii prác navyše a zabezpečení športového vybavenia dosiahla suma 3 170 061 eur,” ozrejmilo mesto.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu