Dvere košickej väznice sa otvorili. Netradičnú akciu navštívili deti aj dospelí, vyskúšali si aj donucovacie prostriedky


Foto: Dvere košickej väznice sa otvorili. Netradičnú akciu navštívili deti aj dospelí, vyskúšali si aj donucovacie prostriedky Foto: Facebook/ Zbor väzenskej a justičnej stráže

Košická väznica otvorila svoje brány. Nie však tak, ako by sme mohli čakať. Namiesto masívneho prepúšťania trestancov vo svojich priestoroch privítali nevinných návštevníkov. Netradičného programu sa mohli zúčastniť rodiny s deťmi, no aj kamaráti príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže.

Cieľom vedenia ústavu v Košiciach bolo „malým aj veľkým“ ukázať, ako prebieha bežný deň príslušníkov, ktorých úlohou je, v niektorých prípadoch, dohliadať aj na tých najnebezpečnejších zločincov. „Vedenie ústavu Košice sa po dlhej prestávke opäť rozhodlo otvoriť dvere do väzenského prostredia členom rodín slúžiacich a pracujúcich príslušníkov a zamestnancov zboru, aby im aspoň z časti priblížilo svet, ktorý sa nachádza za múrmi väznice,“ uviedol Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS).

Vyskúšali si prácu strážnikov, s trestancami sa však nestretli

V priebehu netradičného dňa otvorených dverí si vyskúšali najrôznejšie aktivity. Mimo prehliadky priestorov mali možnosť spoznať aj jednotlivé činnosti príslušníkov. Kontaktu s trestancami sa však vyhli. „Počas exkurzie sa návštevníci nestreli s väznenými osobami, aby im nenarušili denný režim a bežné činností,“ upresnil ZVJS.

Zábava však rozhodne nechýbala. Návštevníci väznice mali možnosť vyskúšať si donucovacie prostriedky, ktoré potešili nejedného milovníka zbrani. Ako zbor priblížil, na svoje si prišli aj deti, ktoré snívajú o tom, že v budúcnosti budú členmi zboru.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu