FOTO: Žiaci základnej školy v Košiciach sa môžu tešiť z novej školskej športovej haly


FOTO: Žiaci základnej školy v Košiciach sa môžu tešiť z novej školskej športovej haly
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Žiaci Základnej školy s materskou školou na Železiarskej 4 v košickej mestskej časti Ťahanovce sa môžu tešiť z novej školskej športovej haly. Práce sa blížia pomaly do finálnej časti, pričom aktuálne sú hotové približne na 95 %.

„Aktuálne robotníci pracujú v interiéri, dokončujú čiary na palubovke, drevený obklad na stenách, inštaláciu ochranných sietí, osádzajú hlavné basketbalové koše, deliaci záves, lavice či bránky,“ približuje priebeh prác mesto Košice na svojej facebookovej stránke. Informovali o tom na kontrolnom dni, ktorý sa uskutočnil v stredu (7. februára), zástupcovia zhotoviteľa spoločnosti Betpres.


Výstavba školskej športovej haly sa začala 18. mája 2023. Podľa zmluvy má byť hotová do 18 mesiacov, zhotoviteľovi sa však stavbu podarí dokončiť skôr.


Momentálne sú žiaci na Železiarskej ulici jediní školáci v meste, ktorí nemajú v areáli školy vlastnú telocvičňu. V roku 2021 pôvodné priestory telocvične zbúrali kvôli nevyhovujúcemu technickému stavu.

Novozriadená multifunkčná hala bude dopoludnia slúžiť žiakom počas hodín telesnej výchovy a po vyučovaní športovým klubom. Okrem športovej prípravy pre deti príslušnej školy bude určená najmä na loptové hry. Zároveň poslúži aj na zápasy a tréningy košických volejbalových, basketbalových, hádzanárskych, futsalových, bedmintonových a florbalových tímom, predovšetkým v mládežníckych kategóriách.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu