VIDEO: Zhromaždenia na podporu RTVS sa v Košiciach zúčastnilo 3500 ľudí


Foto: VIDEO: Zhromaždenia na podporu RTVS sa v Košiciach zúčastnilo 3500 ľudí
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook/Progresívne Košice

Včera 15. marca sa proti opozícii protestovalo nie len v hlavnom meste, ale aj v Košiciach. Podľa aktuality.sk prišlo o 18:00 hod. k Dolnej Bráne na Hlavnej ulici vyjadriť nesúhlas s novelou od ministerstva kultúry týkajúcej sa RTVS približne 3 500 ľudí.

Včerajší protest Zastavme ich moderovali členovia Progresívneho Slovenska Igor Holéczy a Marek Štefanisko. S príhovormi vystúpili podpredseda Európskeho parlamentu za Progresívne Slovensko Martin Hojsík, Branislav Gröhling aj Mária Sadovská.

„Je to taká veľká hanba, že to nevidí len Slovensko, ale celý svet, a nie len vidí. Dnes to už otvorene počujeme u našich partnerov v Európskej únii. Povedali nám to Poliaci na summite V4, Česi s našou vládou prerušili nadštandardné styky. Teraz už aj francúzsky prezident Emmanuel Macron, Francúzsko náš blízky partner, hovorí o premiérovi Robertovi Ficovi ako o Putinovom človeku,” povedal včera Hojsík.


Ďalej sa ľudu prihovorila aj speváčka Ladislava Maníčková, ktorá okrem prečítania výzvy zamestnancov a spolupracovníkov RTVS zaspievala slovenskú hymnu a pieseň Do batôžka od Jaroslava Filipa a Milana Lasicu.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu