FOTO: Park v mestskej časti Juh nesie meno po bývalom starostovi. Kto sa zaslúžil o takúto poctu?


FOTO: Park v mestskej časti Juh nesie meno po bývalom starostovi. Kto sa zaslúžil o takúto poctu?
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Park v mestskej časti Juh ležiaci vo vnútrobloku medzi ulicami Oštepová, Rosná a Košťova obdržal nový názov na počesť Teodora Münstera, ktorý bol starostom Košíc po dobu 34 rokov. Tento dôležitý post zastával od roku 1872 do roku 1906. 

Teodor Münster mal značný vplyv na rozvoj Košíc v mnohých oblastiach vrátane dopravy, vzdelávania, kultúry a hospodárskej infraštruktúry. Jeho prínos k transformácii Košíc do podoby moderného mesta je neoceniteľný, pomenovanie parku po ňom tak predstavuje poctu jeho zásluhám a významnému dedičstvu.


Slávnostné pomenovanie Parku Teodora Münstera sa uskutočnilo počas osláv Dňa mesta Košice dňa 6. mája za prítomnosti širokej verejnosti a predstaviteľov mesta. Tento názov bol oficiálne schválený mestským zastupiteľstvom po odobrení odbornej názvoslovnej komisie.

Obnova a premenovanie parku je súčasťou snahy mesta o udržiavanie jeho histórie a kultúrneho dedičstva. Mesto Košice sa touto iniciatívou snaží posilniť povedomie občanov o významných historických osobnostiach, ktoré prispeli k jeho rozvoju. 

Park Teodora Münstera teraz poskytuje príjemné prostredie pre odpočinok a rekreáciu jeho návštevníkom, ktorí sa prostredníctvom informačných tabúľ dozvedia aj niečo o nositeľovi tohto mena. V parku nájdu okoloidúci aj knihobúdku, v ktorej nájdu vzácne literárne texty, najmenších zaiste potešia detské hracie prvky či pingpongový stôl.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu