Košičanov čaká v piatok protest proti rušeniu RTVS


Foto: Košičanov čaká v piatok protest proti rušeniu RTVS Foto: Facebook/Progresívne Slovensko

Protesty sa neskončili . Už tento piatok o 18:00 hod. sa opäť zaplnia ulice a námestia nespokojnými obyvateľmi. Opozičný protest strán Progresívne Slovensko a SaS bude tentokrát proti zrušeniu RTVS. Verejné zhromaždenie sa uskutoční v Košiciach pri Dolnej Bráne, ale aj v Bratislave.

Progresívne Slovensko tvrdí, že vláda po tom, čo sa zmocnila tajnej služby a polície a zrušila špeciálnu prokuratúru, ohlásila útok na RTVS. „Robia nám hanbu v zahraničí a ohrozujú miliardy z eurofondov. Toto im naozaj nesmie prejsť. Nemôžu mať všetko. Spoločne im ukážeme, že demokracia na Slovensku sa bude brániť,” zdôraznil predseda PS Michal Šimečka.

Branislav Gröhling za SaS doplnil, že Fico útočí na Čechov a chce ovládnuť RTVS či SIS podľa vzoru Mečiara. „Je najvyšší čas opäť vyjsť do ulíc a vyjadriť nesúhlas s totalitnou politikou Fica, ktorá nás ťahá na Východ, demontuje právny štát a ohrozuje slobodu médií,“ vyhlásil Branislav Gröhling.


To, či sa protesty uskutočnia aj v ďalších slovenských mestách, závisí od záujemcov. Organizátori bratislavského a košického protestu sú otvorení a vítajú ďalších záujemcov, ktorí by chceli pripraviť verejné zhromaždenie aj vo svojom meste.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu