Legendárnych bratov Lukáčovcov uvedú do siene slávy košického hokeja


Foto: Legendárnych bratov Lukáčovcov uvedú do siene slávy košického hokeja Foto: Facebook/HC Košice (oficiálna stránka)

Pred nedeľňajším hokejovým zápasom Košíc proti Michalovciam vedenie košického klubu zagratulovalo bývalému útočníkovi Vincentovi Lukáčovi. Ten 14. februára oslávil okrúhle sedemdesiate narodeniny a pri tejto príležitosti vhodil úvodné buly duelu.

Zároveň mu Miloslav Klíma, výkonný riaditeľ klubu, odovzdal dekrét o nominácii bratov Lukáčovcov do Siene slávy košického hokeja za významný hokejový prínos počas hráčskej i trénerskej kariéry. 

Príbeh bratov Lukáčovcov je neopakovateľný a navždy zapísaný do histórie košického hokeja. Je nemožné predstaviť si košický tím v 70-tych rokoch bez tohto legendárneho útoku. Rodáci z Košíc zasvätili svoju kariéru mestu, v ktorom vyrastali,” píše košický klub.


Slávnostný ceremoniál, počas ktorého vyvesia vlajku legendárneho útoku, sa uskutoční 8. marca pred zápasom Košíc s Trenčínom. 

Imrich, Jozef a Vincent Lukáčovci vytvorili vôbec prvý slávny útok zložený z troch bratov. Odohrali spolu šesť sezón a výrazne sa podieľali na streleckej produkcii celého tímu. Vincent Lukáč získal s národným tímom striebro na Zimných olympijských hrách v roku 1984, na Majstrovstvách sveta v roku 1982 aj o rok neskôr. Zlatú medailu si priniesol z Majstrovstiev sveta v rokoch 1977 a 1985.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu