Košický talent Slafkovský prekonal Gáboríka. Američanov učí nadávky a Slovákom rozdáva hokejové suveníry


Foto: Košický talent Slafkovský prekonal Gáboríka. Američanov učí nadávky a Slovákom rozdáva hokejové suveníry Foto: X/HabsOnReddit/Marc Dumont/_@slafkovsky_/úprava redakcie

Juraj Slafkovský, rodený Košičan, si bleskovo vybudoval meno aj na medzinárodnej scéne. Svoju kariéru začínal v slovenských mládežníckych ligách, avšak rýchlo prešiel cez rôzne úrovne súťaží a stal sa jedným z najperspektívnejších mladých hokejistov na svete.

Dokonca si pripísal na svoje konto ďalší úspech. Počas minulého týždňa sa stal prvým tínedžerom v histórii Montreal Canadiens, ktorý dokázal bodovať osem zápasov v rade, čím prekonal slovenský rekord Mariána Gáboríka. Túto informáciu priniesol portál Sportnet.


Svojou hrou dokázal upútať pozornosť nielen doma, ale predovšetkým v zahraničných ligách, kde svojimi výkonmi fascinuje odborníkov aj fanúšikov. Tí mu vymysleli aj pokrik, ktorý si môžete vypočuť v tomto videu.


Nezabúda ani na Slovensko

To, že si váži aj priazeň svojich domácich fanúšikov, dokázal už niekoľkokrát, keď napríklad dievčine v slovenskom drese daroval puk, alebo keď počas zápasu venoval malému chlapcovi zo Slovenska svoju hokejku.

Zdroj: X/@HabsOnReddit/úprava redakcie

Američanom rozširuje slovnú zásobu

O vtipné momenty s 19-ročným slovenským talentom nie je isto núdza. To potvrdil aj hokejový expert Marc Dumont, ktorý sa s verejnosťou podelil o vedomosti nadobudnuté vďaka Jurajovi. Vo svojom príspevku uviedol, že ho Juraj učil viacero slov, no tie okamžite zabudol. S výnimkou nám dobre známej nadávky „Do p**e“.

 

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu