Raketky do ruky, gumáky na nohy. Nový pingpongový stôl na Terase si vyslúžil kritiku


Foto: Raketky do ruky, gumáky na nohy. Nový pingpongový stôl na Terase si vyslúžil kritiku Foto: Facebook/Košice Západ Terasa

Mestská časť Košice - Západ sa pochválila svojim občanom novým prírastkom na verejnom priestranstve. Pri výmenníku na Lesníckej ulici na Luníku I pribudol nový pingpongový stôl, ktorý si vyžiadal takmer 1 900 eur.

Samospráva tak naplnila svoj záväzok v rámci participatívneho rozpočtu, o ktorom rozhodli samotní Terasania. „Ostáva už len veriť, že nový stolnotenisový stôl a teda aj možnosť športového vyžitia Terasania aj náležite využijú,” napísala mestská časť.

Pravdepodobne však vedenie nerátalo s tým, že ich dobrý úmysel má rezervy. Mnohí sa totiž v komentároch pomyselne chytali za hlavu, keď videli, že tento stôl stojí na trávniku. Ten sa môže za krátky čas vychodiť, nehovoriac o tom, že po daždivom období si hráči budú musieť namiesto tenisiek obuť radšej gumáky. 


„Toto nevymysliš, toto je život a umenie Slovákov. Na trávnatom podklade…,” čudoval sa Miguel. „Terénne úpravy okolo stola a nejaký rozumný povrch, aby tam nepadali hráči ako hrušky by nešlo spraviť?” reagoval Viktor.

„Možno by bolo fajn, aby sa upravil aj terén okolo stola. Aby nedochádzalo k pádom na zarastenom hrboľatom trávnatom povrchu okolo stola. Fakt nechcem, aby to vyznelo nevďačne, naopak som rada za nový stôl so sieťkou,” napísala Zuzana. „Ja si pamätám tak 20-25 rokov dozadu, že na tomto mieste bol stôl určený na pin-pong. A je to super, keď vyriešia ešte tu trávnatú časť pod tým, bude to mega,” zhodnotila Adriána.

S otázkami, či sa v okolí stola plánujú terénne úpravy, alebo tam bude osadený nový povrch, sme sa obrátili aj na mestskú časť. Odpoveď od starostu Marcela Vrchotu znela nasledovne: „Ide o výmenu starého pingpongového stola za nový na pôvodnom mieste, kde sme použili betónové tvárnice na spevnenie povrchu. V okolí zostala zeleň neporušená.” Ako dlho však neporušená ostane je len otázkou času, podobne aj to, či sa vzhľadom na aktuálne aprílové počasie nestane z priestoru na Lesníckej ulici klzisko z blata.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu