Košičanov hnevá vodič, ktorý pravidelne parkuje na zastávke. Za oknom mu svieti kartička z ministerstva vnútra


Foto: Košičanov hnevá vodič, ktorý pravidelne parkuje na zastávke. Za oknom mu svieti kartička z ministerstva vnútra Foto: Facebook/Košice - Kuriozity a absurdity/KK

Parkovanie je v Košiciach veľkou témou. Na mnohých sidliskách a frekventovaných úsekoch vodiči doslova bojujú o voľný kus asfaltu, kde by mohli nechať svoje auto. O to viac ich hnevá to, keď si niekto parkuje tak, ako sa mu zachce.

Najnovšie sa na sociálnej sieti objavil príspevok, ktorého autorku nahnevalo auto stojace na nevhodnom mieste. „Klasické parkovanie v priestore MHD zastávky a stojiska zdieľaných bicyklov a kolobežiek. Toto auto tu takto parkuje pravidelne, ale mestská polícia nič nespraví, lebo máme kartičku z ministerstva vnútra,” opísala situáciu Kiara.

O skúsenosť s týmto vozidom sa podelil aj Michal: „Pravidelne tam parkuje. Ja keď som tam na chvíľu zaparkoval, že si vyložím nákup, tak som mal pozdrav od mestskej polície.”


Konkrétne ide o zastávku Vodárenská na sídlisku Mier, kde je vidieť zaparkované auto, ktoré blokuje priestor zastávky a tiež príslušné stojany. Na prednom skle auta je umiestnená parkovacia karta, ktorá je vydaná Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky, konkrétne Krajským riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Košiciach.

S otázkami sme sa preto obrátili aj na Mestskú políciu. Mestská polícia riešila vodiča predmetného vozidla už viackrát, a to pre podozrenie zo spáchania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, a to konkrétne pre podozrenie z nedovoleného parkovania na uvedenej zastávke. Všetky nami zadokumentované prípady boli odstúpené na prejednanie príslušnému dopravnému inšpektorátu,“ ozrejmil náčelník Mestskej polície v Košiciach Slavomír Pavelčák.

Vysvetlil tiež, že táto parkovacia karta v žiadnom prípade neoprávňuje vodiča tohto vozidla na takéto parkovanie. Ide totiž s najväčšou pravdepodobnosťou iba o internú parkovaciu kartu vydanú Krajským riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Košiciach, ktorá oprávňuje vodiča tohto vozidla parkovať iba na parkoviskách ministerstva vnútra, respektíve HaZZ.

„Občanom zároveň odporúčame, aby nám vždy bezodkladne zavolali na linku 159, ak opäť spozorujú uvedené vozidlo na tejto zastávke. Po oznámení bude na miesto udalosti vyslaná policajná hliadka, ktorá situáciu operatívne priamo na mieste udalosti preverí a následne aj rozhodne o ďalšom postupe,” dodal.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu