FOTO: Pri Košiciach havarovala vládna limuzína štátneho tajomníka Mareka Eštoka. Bol na vine vodič BMW?


FOTO: Pri Košiciach havarovala vládna limuzína štátneho tajomníka Mareka Eštoka. Bol na vine vodič BMW? Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj/Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR

V utorok 2. apríla vo večerných hodinách došlo na ceste medzi obcami Košický Klečenov a Svinica k dopravnej nehode troch áut, ktoré po náraze skončili mimo vozovku. Podľa informácií krajskej polície bolo v autách spolu osem osôb, ktoré utrpeli zranenia v rozličnom rozsahu.

Podľa doterajších zistení nehodu pravdepodobne spôsobil vodič auta značky BMW, ktorý viedol vozidlo po ceste v smere od obce Košický Klečenov na obec Svinica a pri nesprávnom predchádzaní iného vozidla neodhadol svoje schopnosti a stav vozovky. Pprednou časťou svojho vozidla následne narazil do ľavej prednej časti vozidla značky Škoda Superb, ktoré v tom čase jeho vodič viedol v opačnom smere.

Zároveň narazil aj do ďalšieho vozidla značky Volkswagen Golf, s ktorým jeho vodič smeroval od obce Košický Klečenov do obce Svinica.

Podľa medializovaných informácií malo jedno z áut patriť ministerstvu zahraničných vecí. Denník Korzár uviedol, že išlo o vozidlo BMW, ktoré patrí ministerstvu a v čase nehody v ňom mal sedieť štátny tajomník rezortu zahraničných vecí Marek Eštok s manželkou a osobným vodičom, ktorí utrpeli ľahké zranenia s dobou liečenia do sedem dní.

Ďalšie tri osoby utrpeli tiež ľahšie zranenia s predpokladanou dobou liečenia a práceneschopnosti do sedem dní, jedna osoba si vyžaduje 42-dňovú dobu liečenia a ďalšia jedna osoba utrpela zranenia vyžadujúce si minimálne trojmesačnú dobu liečenia a práceneschopnosti.


Horský priechod uzavreli na niekoľko hodín

Kvôli dokumentovaniu nehody bol úsek neprejazdný v oboch smeroch, a tak riadlia dopravu polícia. Uzavreli dokonca aj horský priechod Dargov.

„Policajti boli na mieste a vodičov prichádzajúcich v smere od Košíc a smerujúcich do Michaloviec odkláňali na kruhovom objazde pri obci Bidovce cez obec Slanec, v opačnom smere ich na Slanec odkláňali v Sečovciach,“ uviedla polícia. Úsek bol sprejazdnený až po polnoci po takmer siedmich hodinách.

Po vykonaní dychovej skúšky nebol alkohol zistený ani u jedného vodiča.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Akou mierou prispeli k vzniku dopravnej nehody jednotliví vodiči vozidiel bude predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Štátny tajomník

Päťdesiattriročný Marek Eštok je štátnym tajomníkom Juraja Blanára z Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí od roku 2023. Narodil sa v Michalovciach, kde aj študoval. Je bývalým mimoriadnym a splnomocneným veľvyslanec Slovenskej republiky vo Francúzskej republike, Monackom kniežatstve a Alžírsku. Medzi rokmi 2017 a 2021 pôsobil ako veľvyslanec pri Rade Európy v Štrasburgu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu