Košická univerzitná nemocnica opäť povolila návštevy, opatrenia však ostávajú


Foto: Košická univerzitná nemocnica opäť povolila návštevy, opatrenia však ostávajú Foto: Facebook/Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice

Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura v Košiciach odvolala zákaz návštev, ktorý bol v minulosti zavedený kvôli nepriaznivej epidemiologickej situácii. S okamžitou platnosťou od 6. marca 2024 sú návštevy povolené počas určených dní v týždni, a to v stredu, sobotu a nedeľu, v časovom rozmedzí od 14:30 do 16:00 hod.

Nemocnica zároveň vyzýva návštevy aj pacientov, aby striktne dodržiavali pokyny zdravotníckeho personálu a pri vstupe do lôžkovej časti si vydenzifikovali ruky. Je dôležité, aby návštevníci nemali žiadne príznaky respiračného ochorenia a neboli im nariadené žiadne karanténne opatrenia.


V súlade s odporúčaniami je počas návštev vhodné nosiť rúško a obmedziť čas strávený s pacientom na maximálne 30 minút, pričom pri pacientovi by nemali byť viac ako dve osoby naraz.


Pacientom, ktorí sú mobilní, môže byť umožnené stretávať sa s návštevami aj v exteriéri, napríklad v parkoch v nemocničnom areáli.

Zariadenie apeluje na návštevníkov, aby v prípade, že sa u nich prejaví respiračné ochorenie po návšteve, o svojom stave okamžite informovali príslušné oddelenie alebo kliniku.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu