Slovenskí a maďarskí policajti sa zúčastnili cvičenia zameraného na prenasledovanie páchateľov


Foto: Slovenskí a maďarskí policajti sa zúčastnili cvičenia zameraného na prenasledovanie páchateľov
Galéria: 14 fotiek
Foto: KR PZ Košice

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach v spolupráci s  maďarskou políciou sa vo štvrtok 28. júna 2018 zúčastnilo cvičenia cezhraničného prenasledovania z územia Maďarska na územie Slovenskej republiky.

Operačné stredisko operačného odboru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach prijalo zo strany spoločného kontaktného pracoviska operačného odboru KR PZ Košice oznámenie, že hliadka polície Maďarska prenasleduje páchateľov unikajúcich na maďarskom osobnom motorovom vozidle, ktorí pred obcou Michaľany prekročili štátne hranice Slovenskej republiky,“ uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ v Košiciach.

Polícia prenasledovania dvoch unikajúcich páchateľov, ktorý v maďarskom meste Sárospatak prepadli čerpaciu stanicu. K prenasledovaniu sa pridali hliadky polície Slovenskej republiky a k zadržaniu unikajúceho vozidla došlo medzi obcami Kuzmice a Slivník (okres Košice okolie). Hliadka obvodného oddelenia Bohdanovce zablokovala cestu.

Hlavným cieľom cvičenia bolo precvičiť jednotlivé policajné činnosti, postupy, spoluprácu a súčinnosť jednotlivých policajných zložiek zúčastnených na cvičení pri vykonaní cezhraničného prenasledovania smerom z Maďarskej republiky na územie Slovenskej republiky. Preveriť spôsob a možnosti komunikácie a prenosu informácií medzi jednotlivými zložkami Policajného zboru Slovenskej republiky a polície Maďarska, a taktiež s koordinačným strediskom tiesňovej linky 112. Precvičiť základné postupy a osvojiť si základné zásady pri vykonávaní cezhraničného prenasledovania,“ dodala Ivanová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Košice