Rozsiahly požiar pri Košiciach: Plamene pripravili rodiny o svoje príbytky


Foto: Rozsiahly požiar pri Košiciach: Plamene pripravili rodiny o svoje príbytky Foto: Redakcia

Nad obcou Čaňa, ktorá je len pár minút od Košíc, sa včera v poobedňajších hodinách objavil veľký hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť až na niekoľko kilometrov. 

V jednom z provizórnych drevených príbytkov bez súpisného čísla vznikol požiar, ktorý sa následne šíril do okolitých príbytkov tohto typu. Následkom je čiastočné až kompletné zhorenie, a s tým súvisiace zničenie vybavenia v obydliach. 

Požiar sa rozšíril až do areálu zberných surovín. Horieť začal uskladnený materiál, a teda odpad. Okrem toho boli poškodené aj železné kontajnery.

Na miesto boli okamžite privolaní príslušníci HaZZ, ktorým sa podarilo dostať požiar pod kontrolu. Polícia zamedzila vstup nepovoleným osobám. Na mieste sa doposiaľ nenašli žiadne zranené osoby.

Tento požiar ohrozil najmä poškodených a ich rodiny, taktiež okolité firmy. Celková škoda na majetku je predbežne vyčíslená na minimálne 9000 eur. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia. Príčina vzniku požiaru zatiaľ nie je známa a je predmetom ďalšieho vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Redakcia