V centre Košíc šľahali plamene. Od jedného skladu sa chytilo ďalších deväť


Foto: V centre Košíc šľahali plamene. Od jedného skladu sa chytilo ďalších deväť Foto: ilustračné/Facebook/Hasiči Košice

Obyvateľov Krivej ulice v stredu 17. apríla vo večerných hodinách vyľakal požiar, ktorý zasiahol niekoľko skladových priestorov garážového typu. Na mieste zasahovali tri kusy techniky a deväťčlenná hasičská posádka zo stanice Požiarnická.

Podľa informácií od denníka Korzár plamene šľahali tak vysoko, že ich bolo vidieť aj z ďalekých sídlisk. A hoci ide o priestory v centre mesta, mnoho občanov tu hľadá útočište.

Krajský hovorca Hasičského a záchranného zboru Jozef Balint pre denník uviedol, že uhasenie skladov bolo náročné. Požiar sa začal šíriť v jednom z nich, pričom sa od neho chytilo ďalších desať striech. Zhoreli, našťastie, len tri. Pri požiari, z dôvodu zadymenia, zasahovali príslušníci s autonómnymi dýchacími prístrojmi. 

Keďže dotknuté objekty nie sú napojené na elektrický prúd, možný bol scénar manipulácie s otvoreným ohňom neznámou osobou. To potvrdil aj prítomný zisťovateľ požiaru. Predbežná výška škody je odhadovaná na 2 000 eur.


V garážach našli batoľa

Na tom istom mieste našli približne pred mesiacom mestskí policajti iba trojročné dieťa v spoločnosti dvoch dospelých osôb, ktoré v čase „návštevy” spali. Dieťa bolo zjavne zanedbané a uzimené, keďže v schátranej garáži žili bez základných potravín a hygienických potrieb.

Policajti matku dieťaťa konfrontovali, prečo sa tu zdržiava, no tá uviedla, že ju z bytu vyhodili, a tak nemá kam ísť. Následne ju spolu s dieťaťom prikryli termofóliou a nechali ju zohriať sa v služobnom vozidle.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu