Hrozivý nález na košickom sídlisku. Mestskí policajti našli iba trojročné dieťa v schátranej garáži


Foto: Hrozivý nález na košickom sídlisku. Mestskí policajti našli iba trojročné dieťa v schátranej garáži Foto: ilustračné/freepik.com/wirestock

Nočnej hliadke košickej Mestskej polície sa naskytol vo štvrtok po polnoci nepríjemný pohľad. Po tom, čo sa rozhodli preveriť oblasť, kde by sa potenciálne mohli nachádzať neprispôsobivé osoby alebo ľudia bez domova, neverili vlastným očiam.

V jednej zo schátraných garáží na Krivej ulici v mestskej časti Juh našli dve spiace dospelé osoby a iba trojročné dieťa, ktoré bolo zjavne zanedbané a uzimené, keďže tam žili bez základných potravín a hygienických potrieb.

Policajti matku dieťaťa konfrontovali, prečo sa tu zdržiava, no tá uviedla, že ju z bytu vyhodili, a tak nemá kam ísť. Následne ju spolu s dieťaťom prikryli termofóliou a nechali ju zohriať sa v služobnom vozidle.



Po overení ich totožnosti a zistení, že nefigurujú v žiadnom pátraní, policajti kontaktovali sociálnu kuratelu Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorá situáciu prebrala do ďalšieho riešenia. V dôsledku toho bolo dieťa umiestnené do dočasnej starostlivosti za účelom zabezpečenia adekvátnych podmienok pre život.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu