Vycestujte z metropoly východu až do sedemnástich destinácií. Košické letisko prechádza do letného režimu


Foto: Vycestujte z metropoly východu až do sedemnástich destinácií. Košické letisko prechádza do letného režimu Foto: airportkosice.sk

Letisko Košice prechádza do letného režimu. Na konci marca uviedlo do prevádzky letný letový poriadok, čím značne rozširuje možnosti letových spojení pre obyvateľov východného Slovenska s celým svetom.

Príchod leteckej spoločnosti Swiss International Air Lines, ktorá začala prevádzkovať priame lety medzi Košicami a Zürichom od 27. marca a obnovenie linky Košice – Dublin sú hlavnými novinkami tohtoročného letného rozvrhu.


Švajčiarsky dopravca SWISS ponúka cestujúcim spojenie nielen so Švajčiarskom, ale aj s množstvom ďalších destinácií s prestupom v Zürichu vrátane diaľkových letov do Ameriky, Ázie a Afriky.

Ryanair pridáva od 2. júna novú sezónnu linku do chorvátskeho Zadaru, čím rozširuje svoju už tak pestrú ponuku. V nej sú k dispozícii priame lety do Londýna (letisko Stansted), Prahy či Liverpoolu. Do Londýna sa dostanú cestujúci aj cez Wizz Air, ten však lieta na letisko Luton.


Ponuku letov dopĺňa aj poľská spoločnosť LOT, ktorá pokračuje v prevádzkovaní obľúbenej linky do Varšavy šesťkrát týždenne, čo otvára dvere k desiatkam ďalších destinácií naprieč Európou a svetom.

Austrian Airlines zase navyšuje počet letov na linke Košice – Viedeň na štrnásť týždenne, čím sa zlepšuje dostupnosť spojení pre cestujúcich.

V prvom kvartáli roku 2024 zaznamenalo letisko Košice nárast počtu cestujúcich o 6,4 % v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku, čo dokazuje stúpajúci záujem o leteckú dopravu v regióne. Bránami košického letiska prešlo doteraz takmer 98-tisíc cestujúcich.

Počas dovolenkovej sezóny je z Košíc naplánovaných vyše 900 charterových letov až do sedemnástich destinácií v jedenástich krajinách. Letový poriadok na túto sezónu nájdete na tomto odkaze.


 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu