Zmeny vo vedení Valaliky Industrial Park. Saková vymenovala nového šéfa


Foto: Zmeny vo vedení Valaliky Industrial Park. Saková vymenovala nového šéfa
Galéria: 7 fotiek
Foto: Facebook/Denisa Saková

Podpredsedníčka vlády Slovenskej republiky a ministerka hospodárstva Denisa Saková uskutočnila personálnu zmenu na poste šéfa štátnej firmy Valaliky Industrial Park, ktorý zastrešuje výstavbu priemyselného parku pre automobilku Volvo. Informovalo o tom ministerstvo na svojom webe.

„Výstavbu bude viesť nový tím ľudí zo strany investora aj verejného sektora, ktorý sa dnes (15. februára, poznámka redakcie) prvýkrát oficiálne stretol priamo v obci Valaliky. Výziev je niekoľko,“ uviedla ministerka vo svojom statuse. Spomenula tiež plánované stavebné práce ako sú napríklad výstavba a rekonštrukcia čistiarne odpadových vôd či vodovodu na úseku dlhom 22 kilometrov, nová železničná infraštruktúra, ale aj výstavba oddychovej a relaxačnej zóny.

Z funkcie tak odchádza Miloslav Durec, ktorý firmu viedol od jej založenia v marci 2022, a na jeho miesto nastupuje Norbert Faith. Toho ministerstvo vymenovalo do funkcie s účinnosťou od 16. februára 2024.


Spoločnosť Valaliky Industrial Park má na starosti vybudovanie najväčšieho priemyselného parku na východnom Slovensku. Som preto rada, že na čele spoločnosti bude stáť skúsený človek s dlhoročnými riadiacimi a projektovými skúsenosťami,“ uviedla Saková.







Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu