VIDEO: Košický obchvat odľahčí dopravu a zníži hluk. Práce sa blížia k dôležitému míľniku


Foto: VIDEO: Košický obchvat odľahčí dopravu a zníži hluk. Práce sa blížia k dôležitému míľniku

Výstavba košického obchvatu postupuje podľa plánov, ako informuje Národná diaľničná spoločnosť. Aktuálne práce na tomto dôležitom infraštruktúrnom projekte dosahujú významný pokrok.

Momentálne sa na stavbe vykonávajú pozemné práce, akými sú napríklad navážka kameniva a štrku či budovanie násypov. Zároveň prebieha intenzívna práca na nosných konštrukciách mostov vrátane vŕtania pilót a betonáže opôr priečnikov.

V blízkej budúcnosti nastane dôležitý míľnik v postupe výstavby, a to vtedy, keď sa dokončí nosná konštrukcia najdlhšieho mosta s dĺžkou 284 metrov, ktorý vedie ponad železničnú trať a cestu tretej triedy.


V poslednom období sa uskutočnilo množstvo dôležitých činností vrátane budovania a svahovania násypových telies, inštalácie kanalizačných systémov a pokládky podkladových asfaltových vrstiev. Práce na mostoch zahŕňali výstavbu pilierov a opôr, čím sa položili základy pre budúce nosné konštrukcie.


Druhý úsek rýchlostnej cesty R2 Košice, Šaca – Košické Oľšany bude dlhý približne 14 kilometrov a napojí sa na úsek diaľnice D1 Budimír – Bidovce. Tvoriť ho bude trinásť mostov a tri križovatky, pričom bude doplnený o sedem kilometrov protihlukových stien.


Tento úsek výrazne prispeje k rozvoju regionálnej dopravnej infraštruktúry. Od juhovýchodného obchvatu sa očakáva, že nová cesta výrazne zredukuje dopravnú záťaž v Košiciach a v okolitých dedinách, čím sa zníži hluk a znečistenie ovzdušia, ktoré sú vzhľadom na prebiehajúce práce na dennom poriadku.

                                    Pozrite si, ako bude vyzerať košický obchvat.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu