Poplach v Košickom kraji! Na viacerých školách boli nahlásené bomby, žiakov evakuujú


Foto: Poplach v Košickom kraji! Na viacerých školách boli nahlásené bomby, žiakov evakuujú

Košická polícia informovala na sociálnej sieti o prijatí oznámenia, ktoré preveruje. To sa týkalo nahlásenia bômb na viacerých školách v Košickom kraji. Polícia prijaté oznámenie preveruje, v rámci prijatých bezpečnostných opatrení budú dotknuté školy evakuované.

Polícia zároveň vyzýva na rešpektovanie pokynov príslušníkov Policajného zboru a prosí verejnosť, aby nepodliehala panike. V rukách polície je urobiť maximum pre bezpečnosť detí. „Ak boli udalosti nahlásené na škole, ktorú vaše dieťa navštevuje, podľa možností si ho prevezmite čo najskôr, aby bolo možné pokračovať v potrebných úkonoch zo strany Policajného zboru,“ uviedla polícia.

V obci Hrabušice boli žiaci základnej a materskej školy premiestnení do budovy obecného Kultúrneho domu, rodičov žiadajú, aby si deti vyzdvihli v tanečnej sále. Podobne sú na tom aj všetky základné a materské školy v Michalovciach, kde zo školy odchádzajú všetci žiaci.


V skupine Dopravný servis KE,KS vodiči upozorňujú na dopravný chaos na Letnej ulici. V blízkosti školy totiž pobehujú deti, rodičia parkujú všade, kde sa dá. Podobnú situáciu hlásia aj na Hroncovej.

Skoro ráno preverovala polícia na celom Slovensku aj pobočky VÚB pre bombovú hrozbu.

Správu budeme aktualizovať.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu