Pohľad na košickú fontánu je žalostný: Namiesto vody v nej „plávajú“ rožky. Aké sú s ňou plány?


Foto: Pohľad na košickú fontánu je žalostný: Namiesto vody v nej „plávajú“ rožky. Aké sú s ňou plány?

Na sociálnej sieti sa objavil príspevok, ktorý na jednej strane mnohých pobavil, no zároveň ponúkal zamyslenie sa nad tým, ako to v Košiciach vyzerá. Reč je o menej známej fontáne na Fejovej ulici, ktorú už asi ťažko nazývať fontánou. Namiesto vody v nej totiž nájdeté suché rožky.

To je fontána? Prešla som okolo nej asi 50-krát. Celé to okolie je ako z katastrofického filmu,“ reagovala na fotografiu Jana. „Bože, tie Košice vyzerajú,“ napísal Peter. 

Pod príspevkom si niektorí aj zaspomínali na časy, kedy bola fontána ešte funkčná. „Z tej fontány na Fejovej ulici sme ako deti pili vodu, keď sme boli po hokeji alebo futbale smädný. A nikom nič nikdy nebolo, imunita zo železa… krásne detstvo bolo…“ zaznelo v komentári.

Autora fotografie zaujímalo, či sú v pláne nejaké rekonštrukčné práce, alebo bude fontána aj naďalej ponechaná osudu a ostane chátrať. Jeden z komentujúcich uviedol, že fontána už pravdepodobne nie je v správe mestskej časti Juh, ale je naopak v rukách súkromníka, ktorý ju plánoval zbúrať.


Starostka Anna Súkeniková potvrdila, že mestská časť nie je vlastníkom ani správcom predmetnej fontány. Na jej stav však upozornili ešte v minulom roku mesto Košice, ktoré vyjadrilo záujem o obnovenie fontány a skultúrnenie danej lokality.

„Mestská časť má záujem o rekonštrukciu tejto fontány v spolupráci s mestom Košice a z tohto dôvodu plánuje zaradiť predmetnú rekonštrukciu do rozpočtu na rok 2024,“ ozrejmila starostka.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu