VIDEO: Neďaleko Moldavy nad Bodvou bolo vidieť jedinečnú polárnu žiaru


Foto: VIDEO: Neďaleko Moldavy nad Bodvou bolo vidieť jedinečnú polárnu žiaru Foto: Zdroj: Facebook/Meteorologická stanica Špačince

V nedeľu večer sa nad strednou Európou rozprestrelo nevšedné divadlo v podobe polárnej žiary, ktorá nečakane ozdobila nočnú oblohu. Napriek predpovediam meteorológov o slabej geomagnetickej búrke sa tento vzácny prírodný jav ukázal v plnej sile.

Nezvyčajný úkaz, ktorý sa vyskytuje prevažne bližšie k polárnym oblastiam, poskytol obyvateľom Poľska, Česka, Slovenska a dokonca aj južnejších regiónov nezabudnuteľný zážitok. Informovalo o tom iMeteo.sk.

Sýte farby v odtieňoch zelenej, fialovej a červenej zdobili oblohu v skorých večerných hodinách, pričom najkrajšie pohľady umožnili oblasti, kde bola jasná a bezoblačná obloha. Tento fenomén pritiahol mnohé zvedavé pohľady, ktoré si nenechali ujsť príležitosť na zachytenie tohto momentu, aj keď podmienky neboli úplne ideálne.

Z meteorologickej stanice Špačince nebolo možné sledovať polárnu žiaru voľným okom, avšak zhotovená fotografia poskytuje aj tak nádherný pohľad.


Zdroj: Facebook/Meteorologická stanica Špačince

O niečo slabšie bola zaznamenaná aj na východe, konkrétne ju bolo vidieť z Debrade neďaleko Moldavy nad Bodvou.

Zdroj: Facebook/Meteo Východ/idokep.hu

Zaujímavý pohľad ponúkla aj kamera v obci Rybany v okrese Bánovce nad Bebravou, ktorá zachytila niekoľkominútové dychberúce zábery.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu