Košický súd oslobodil Noriku Kabrheľovú. Kauza fiktívnych faktúr však nekončí, ona zatiaľ rozbieha biznis


Foto: Košický súd oslobodil Noriku Kabrheľovú. Kauza fiktívnych faktúr však nekončí, ona zatiaľ rozbieha biznis Foto: Intagram/nora_kabrhelova

Košický Mestský súd rozhodol v utorok 7. mája o oslobodení Eleonóry Kabrheľovej a exekútora Karola Mihála spod obžaloby v súvislosti so skrátením dane a poistného spáchaného formou spolupáchateľstva. Súd to odôvodnil tým, že nebolo dostatočne preukázané spáchanie týchto skutkov. Informáciu priniesol denník Korzár.

V centre kauzy stáli fiktívne faktúry za poradenské služby, ktoré boli vystavené pred jedenástimi rokmi a uplatnenie neoprávneného odpočtu DPH na daňovom úrade. Poradenstvo mala Nora poskytovať obžalovanému košickému exekútorovi a jeho dcére. Vystaviť ich mala účtovníčka, ktorá v tejto kauze uzavrela dohodnu o vine a treste. Suma, o ktorú mal štát prísť, bola vyčíslená na viac ako 18-tisíc eur. 

Proces v tejto veci trvá už od marca 2018, kedy bolo začaté súdne pojednávanie. Obaja obžalovaní počas procesu opakovane popreli akúkoľvek vinu a uvádzali, že poradenstvo sa konalo viacerými spôsobmi vrátane osobných stretnutí a elektronických komunikácií.


Rozsudok mestského súdu však ešte nezískal právoplatnosť, keďže prokurátor podal odvolanie. Ďalšie pojednávanie sa bude konať na krajskom súde.

Rozbieha biznis

Ak si však myslíte, že podnikateľského ducha už na dôchodku vypustila, mýlite sa. Len nedávno na svojom Instagrame zverejnila fotky kabeliek, ktoré, podľa jej vlastných slov, hačkuje naozaj poctivo.  „Ja keď dačo robim, ta to robím poriadne, nedám ch******u z ruky. Čistá robota, nádherná,” odkazuje špekulantom.

Túto novú záľubu si našla práve preto, že z dôchodku vraj vyžije len ťažko. Na jej 100-tisícovom účte sa našlo mnoho záujemkyň, ktorým nesmie takýto originálny kúsok v šatníku chýbať. Vyzerá to teda tak, že si Norika našla dieru na trhu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu